Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προτεραιότητα για τη Ρωσία η ανάπτυξη υποδομών πυρηνικών όπλων το 2023

Προτεραιότητα για τη Ρωσία η ανάπτυξη υποδομών πυρηνικών όπλων το 2023
Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των 300.000 Ρώσων στρατιωτών είπε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία θα επενδύσει σε υποδομές πυρηνικών όπλων το 2023 υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στρατιωτικών αξιωματούχων, υποστηρίζοντας πως ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των 300.000 Ρώσων που επιστρατεύθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του ο Shoigu υποστήριξε ότι η Ρωσία θα επικεντρωθεί σε υποδομές πυρηνικών όπλων το 2023, αναφέροντας πως σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και εγκαταστάσεις για νέα πυραυλικά συστήματα.
«Κατά την προετοιμασία της λίστας κατασκευής μεγάλων εγκαταστάσεων για το 2023, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην κατασκευή υποδομών για τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις» υπογράμμισε ο Shoigu, αναφέροντας πως ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο μήνες η εκπαίδευση των περίπου 300.000 Ρώσων που επιστρατεύτηκαν στο πλαίσιο της μερικής κινητοποίησης.
Όπως είπε ο Shoigu, τουλάχιστον 100 κέντρα εκπαίδευσης χρησιμοποιήθηκαν σε Ρωσία και Λευκορωσία για την εκπαίδευση τους.

Νέα πυραυλικά συστήματα

Επιπλέον, ο Shoigu ανακοίνωσε πως νέα πυραυλικά συστήματα πρόκειται να αναπτυχθούν σε πέντε σχηματισμούς των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (RVSN).
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις δοκιμάζουν νέες μεθόδους μάχης όσον αφορά την χρησιμοποίηση πυραυλικών συστημάτων και πυροβολικού, όπως επίσης και της χρήσης drones.
Μάλιστα αναφέρθηκε στην χρήση των πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων "Tornado-S" και των πυραύλων "Malka" που όπως είπε, μπορούν να πλήξουν με μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία εχθρικές δυνάμεις πυροβολικού σε μια μεγάλη εμβέλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης