Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - Foxconn: Πτώση 30% στην παραγωγή του iPhone το Νοέμβριο μετά τις κινητοποιήσεις - Προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού

Κίνα  - Foxconn: Πτώση 30% στην παραγωγή του iPhone το Νοέμβριο μετά τις κινητοποιήσεις - Προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού

Η Foxconn απέτυχε να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της για υψηλότερες αμοιβές για νέες προσλήψεις, γεγονός που πυροδότησε ταραχές στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο

Σχετικά Άρθρα

H κορυφαία μονάδα παραγωγής της Apple στην Κίνα η Foxconn Technology Group, υπέστη τεράστιο πλήγμα στην παραγωγή iPhone του Νοεμβρίου στο τεράστιο εργοστάσιο στο Zhengzhou, γνωστό ως iPhone City, η οποία βυθίστηκε μετά από μια εβδομάδα αναταραχών, ανέφερε το Reuters σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο πηγή με άμεση γνώση του θέματος.
Σύμφωνα τις προβλέψεις η παραγωγή iPhone θα μειωθεί κατά περισσότερο από 30% στο εργοστάσιο της Foxconn στο Zhengzhou τον Νοέμβριο, έναντι προηγούμενης εκτίμησης έως και 30% όταν άρχισαν τα προβλήματα στο εργοστάσιο στα τέλη Οκτωβρίου.
Το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού των 200.000 ατόμων ζει σε απομόνωση από τον περασμένο μήνα.
Πρόσφατα έγινα νέες προσλήψεις, καθώς η διοίκηση ήθελε να συνεχίσει να παρουσιάζει premium μοντέλα iPhone, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 14 και 14 Pro.
Αλλά η Foxconn απέτυχε να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της για υψηλότερες αμοιβές για νέες προσλήψεις, γεγονός που πυροδότησε ταραχές στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες, η Foxconn άρχισε να μοιράζει 10.000 γιουάν (1.400 δολάρια) σε νεοπροσληφθέντες εργάτες για να φύγουν μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.
«Η πηγή είπε ότι περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι, κυρίως νέοι που δεν εργάζονται ακόμη σε γραμμές παραγωγής, πήραν τα χρήματα και έφυγαν», ανέφερε το Reuters.

Το 70% της παραγωγής

Το εργοστάσιο του Zhengzhou αντιπροσωπεύει το 70% της παραγωγής iPhone και τα προβλήματα εκεί θα πιέσουν την αλυσίδα εφοδιασμού.
Η Foxconn, με την επίσημη ονομασία ως Hon Hai Precision Industry Co, είναι ο κορυφαίος προμηθευτής της Apple, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε διακοπή της παραγωγής στην Κίνα θα μπορούσε να αφήσει τα καταστήματα AT&T, Best Buy και Verizon χωρίς iPhone.

Αδύνατη η μεταφορά της παραγωγής

Μια άλλη πηγή δήλωσε στο Reuters ότι είναι «αδύνατο» η Apple να ξαναρχίσει την πλήρη παραγωγή του iPhone μέχρι το τέλος του μήνα.
Η ODDO BHF, ένας γαλλογερμανικός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, δήλωσε ότι ακόμη και αν η Apple μεταφέρει την παραγωγή σε άλλα εργοστάσια, «ο αντίκτυπος θα είναι πιθανώς σημαντικός, όσο αυτές οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στο Zhengzhou, με σημαντικές καθυστερήσεις να αναμένονται για το iPhone 14».
Foxconn's Main iPhone Assembling Plant Is the Center of a New Problem as  Hundreds of Protesters Start Riot
Ποιοι θα ακολουθήσουν…

Η Foxconn αναγνώρισε ότι έκανε λάθη στη διαχείριση των νέων προσλήψεων ενώ κατηγόρησε τους τοπικούς αξιωματούχους για απρόβλεπτες πολιτικές υγείας που επηρέασαν την παράδοση των προϊόντων, τις συνθήκες εργασίας και καθιστούσαν σχεδόν αδύνατη τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Βλέπετε περιπτώσεις όπως η Foxconn, και κάθε εταιρεία αναρωτιέται τώρα,
"Θα συμβεί αυτό σε μένα;"»
«Κάθε εταιρεία που εξαρτάται από τρίτους και έχει προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού πρέπει να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις.
Θα είναι δαπανηρές, αλλά θα είναι λιγότερο δαπανηρές από το να βασίζεται μόνο στην Κίνα και αυτή να προχωρεί σε lockdowns», δήλωσε η Alicia Garcia Herrero, επικεφαλής οικονομολόγος Asia Pacific στη Natixis. .
Στις αρχές Νοεμβρίου, η Foxconn αναθεώρησε πτωρικά της για κέρδη για το 4ο τρίμηνο λόγω της πολιτικής zero covid στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης, ενώ η Apple προειδοποίησε ότι η παραγωγική δυναντότητα του iPhone θα μειωθεί.
Μετά το χάος αυτή την εβδομάδα, ενδέχεται να ακολουθήσουν περισσότερες αρνητικές αναθεωρήσεις των οικονομικών μεγεθών.
Zhengzhou, China: Protesters at Foxconn factory clash with police, videos  show | CNN Business

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης