Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν ενεργειακό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας – Για πρώτη φορά οι Βρετανοί στέλνουν ελικόπτερα – Οι ρώσοι εκτόξευσαν 4.770 πυραύλους…

Καταρρέουν ενεργειακό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας  – Για πρώτη φορά οι Βρετανοί στέλνουν ελικόπτερα – Οι ρώσοι εκτόξευσαν 4.770 πυραύλους…
Από την αρχή της έναρξης της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία η Ρωσία έχει εκτοξεύσει 4.770 πυραύλους παντός τύπου

(upd) Το χτύπημα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με 70 πυραύλους στις 23 Νοεμβρίου 2023 στην Ουκρανία δεν κατέστρεψε μόνο το 55% της ενεργειακής υποδομής της χώρας, διακόπτοντας την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο 80% των σπιτιών στο Κίεβο… αλλά κατέρρευσε και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας ειδικά στην πολεμική ζώνη…
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ουκρανία διέκοψε προσωρινά την σύνδεση των 3 πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις 23 Νοεμβρίου αλλά τα επανασύνδεσε στις 24 Νοεμβρίου 2022.

Η μαζική πυραυλική επίθεση από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στο στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας και στις ενεργειακές εγκαταστάσεις στις 23 Νοεμβρίου οδήγησε σε κατάρρευση του σιδηροδρομικού δικτύου… έτσι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορούσε να μεταφέρει εφεδρείες και οπλικά συστήματα στα σημεία συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις…

Η Βρετανία παρέχει ελικόπτερα στην Ουκρανία για πρώτη φορά σε πόλεμο

Η Δύση παρέχει στην Ουκρανία σημαντική αεροπορική ισχύ, τη στιγμή που ο Πρόεδρος Zelensky συνεχίζει να πιέζει τις χώρες του ΝΑΤΟ να «κλείσουν τον ουρανό της Ουκρανίας».
Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Β. Wallace ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα στείλει για πρώτη φορά ελικόπτερα στις δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ενώ η Βρετανία έχει ήδη στείλει drones, είναι η πρώτη φορά που δυτική χώρα στέλνει εναέριο μέσο στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η νέα αποστολή θα περιλαμβάνει τρία ελικόπτερα Sea King , τα οποία αποσύρθηκαν πρόσφατα από την ενεργό υπηρεσία από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με επιπλέον 10.000 βλήματα για το πυροβολικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο έφτασε στη χώρα και θα χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις διάσωσης.
«Τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ουκρανικά πληρώματα εκπαιδεύτηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πετούν και να συντηρούν το αεροσκάφος για να παρέχουν δυνατότητες έρευνας και διάσωσης», σύμφωνα με τον Wallace.
seaking.jpg

«Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία είναι ακλόνητη» δήλωσαν οι Βρετανοί....

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε πρόσφατα ότι πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός είναι πιθανό να εξαντλεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας που παρέλαβε από το Ιράν, τα οποία για μήνες έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις πόλεις της Ουκρανίας και ιδιαίτερα στο εθνικό σύστημα ενέργειας.

Πριν από μέρες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ παρουσίασε ένα νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών (59 εκατομμυρίων δολαρίων) που περιλαμβάνει αντιαεροπορικά όπλα και πυρομαχικά, ειδικά για την καταπολέμηση των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τελικά πόσους πυραύλους έχουν οι ρώσοι…

Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν έως τώρα προβλέψει λανθασμένα ότι οι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας των ρωσικών δυνάμεων εξαντλούνται…
Ωστόσο από την αρχή της έναρξης της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία η Ρωσία έχει εκτοξεύσει 4.770 πυραύλους παντός τύπου, πρόκειται για την μεγαλύτερη εκτόξευση πυραύλων στην παγκόσμια ιστορία.
Μόνο στις 23 Νοεμβρίου εκτόξευσαν 70 πυραύλους και με βάση τους Ουκρανούς καταρρίφθηκαν 50 πύραυλοι οπότε στόχο βρήκαν 20 πάντα με βάση την Ουκρανική προπαγάνδα…
Το επιχείρημα ότι η Ρωσία ξεμένει από πυραύλους έχει αποδειχθεί διάτρητο… δεν είναι τυχαίο ότι ο Medvedev ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι Ρωσία έχει πολλά αποθέματα συμβατικών πυραύλων κρουζ και οι δυτικοί απλά θα διαψεύδονται στις προβλέψεις τους…

Zelensky: Θα αντέξουμε

Η νέα στρατηγική της Ρωσίας να καταστρέψει τις υποδομές της Ρωσίας και να τη βυθίσει στο σκοτάδι, δεν θα αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της χώρας να απελευθερώσει όλη την κατεχόμενη γη, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky περιγράφοντας τη σύγκρουση ως «πόλεμο δύναμης και ανθεκτικότητας».

Η Μόσχα έχει εντείνει μια εκστρατεία βομβαρδισμών κατά της κρίσιμης υποδομής της Ουκρανίας από τον περασμένο μήνα, ελπίζοντας να αναγκάσει το Κίεβο να κάνει παραχωρήσεις παρά τις προόδους του στο πεδίο της μάχης αναφέρουν οι Financial Times.

«Πρέπει να πάρουμε πίσω όλα τα εδάφη . . γιατί πιστεύω ότι το πεδίο της μάχης είναι ο μόνος τρόπος όταν δεν υπάρχει διπλωματία», είπε ο Zelensky στους Financial Times.
«Αν δεν μπορείτε να πάρετε τη γη σας πίσω πλήρως, ο πόλεμος δεν έχει παγώσει, είναι θέμα χρόνου να ξαναρχίσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης