Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι απέτρεψαν σαμποτάζ των Ουκρανών στον αγωγό South Stream

Οι Ρώσοι απέτρεψαν σαμποτάζ των Ουκρανών στον αγωγό South Stream
Ουκρανοί και Ρώσοι συνελήφθησαν – Ο αγωγός είχε ακυρωθεί λόγω του TurkStream
Σχετικά Άρθρα

Σαμποτάζ των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream απέτρεψε η FSB, οι ρωσικές μυστικές δυνάμεις, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ουκρανοί στρατιώτες συνελήφθησαν.
«Στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων και ερευνών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) απέτρεψε μια προσπάθεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να διαπράξουν δολιοφθορά και να τρομοκρατική ενέργεια στον αγωγό South Stream, μέσω του οποίου παραδίδονται ποσότητες ενέργειας στην Τουρκία και στην Ευρώπη» αναφέρει σε ανακοίνωση της η FSB.
Επιπλέον, αναφέρεται πως συνελήφθησαν και Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην προετοιμασία και στην υποστήριξη των Ουκρανών.
Συγκεκριμένα, οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι κατέσχεσαν μεταξύ άλλων τέσσερις μαγνητικές νάρκες, 593.000 ρούβλια καθώς και μέσα επικοινωνίας με τον Ουκρανό συντονιστή της επιχείρησης αλλά και οδηγίες γι τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση του εκρηκτικού μηχανισμού.
Οι αρμόδιες αρχές κίνησαν τις διαδικασίες για την ποινική δίωξη των συλληφθέντων βάσει των νόμων για την προετοιμασία και την εκτέλεση τρομοκρατικής ενέργειας.
Σημειώνεται πως ο αγωγός South Stream επρόκειτο να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, αν και στη συνέχεια ακυρώθηκε και ουδέποτε υλοποιήθηκε, καθώς προωθήθηκε ο Turkstream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης