Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Ρωσίας κατά ΗΠΑ: Συγκαλύπτετε τις θηριωδίες του Κιέβου, στηρίζετε δολοφόνους

Πυρά Ρωσίας κατά ΗΠΑ: Συγκαλύπτετε τις θηριωδίες του Κιέβου, στηρίζετε δολοφόνους
Οι ΗΠΑ και η Δύση, στην πραγματικότητα, δεν επικρίνουν καν τις ουκρανικές Αρχές αναφέρει η ρωσική πρεσβεία
Σχετικά Άρθρα

Πυρά κατά των ΗΠΑ για τη στάση τους απέναντι στο ζήτημα της εκτέλεσης των Ρώσων αιχμαλώτων από Ουκρανούς στρατιώτες εξαπολύει η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.
Σε ανακοίνωση της η ρωσική πρεσβεία κατηγορεί τις αμερικανικές αρχές ότι «συγκαλύπτουν τα εγκλήματα του Κιέβου», ότι «συμβάλλουν στην ενίσχυση του αισθήματος ανοχής και της ατιμωρησίας των νεοναζί στην Ουκρανία».
Οι Ρώσοι διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι η εκτέλεση των Ρώσων στρατιωτών αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης του 1949 για τη μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου».

Το Κίεβο δεν έχει τιμωρηθεί

«Τονίζουμε ότι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες κρατούνται σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα για τα εγκλήματα του.
Οι ΗΠΑ και η Δύση, στην πραγματικότητα, δεν επικρίνουν καν τις ουκρανικές Αρχές» αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, η οποία προσθέτει: «Είναι πραγματικά μη κατανοητό το ότι οι ΗΠΑ συγκαλύπτοντας τη φρενίτιδα των Ουκρανών, συμβάλλουν στην ενίσχυση τους αισθήματος της ανοχής και της ατιμωρησίας των νεοναζί στην Ουκρανία».

Πυρά στον Αμερικάνο πρέσβη

Η ρωσική πρεσβεία εξαπολύει τα πυρά της κατά Αμερικανίδας διπλωμάτη σχετικά με την τοποθέτηση της για την εκτέλεση των Ρώσων.
«Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να καταδικάσει ευθέως το γεγονός της σφαγής των άοπλων στρατιωτών μας, παρά την επιβεβαίωση της γνησιότητας του σχετικού υλικού βίντεο από Αμερικανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν αποσιώπησαν την τραγωδία.
Με κυνικό ύφος ο διπλωμάτης ανέφερε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν διαπράξει πολύ περισσότερα «εγκλήματα πολέμου» σε σχέση με τους Ουκρανούς
Την ίδια στιγμή, το State Department δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν πράξεις βίας που διαπιστωμένα έχουν διαπράξει οι στρατιώτες μας» αναφέρει η ρωσική πρεσβεία.

Δύο μέτρα, δύο σταθμά

Η Δύση ξεχνά πολύ εύκολα αναφέρει η ρωσική πρεσβεία, επισημαίνοντας τη δολοφονία της Daria Dugina, τις επιθέσεις στο κέντρο κράτησης της Yelenovka και στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk, τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών στο Donbass, τη τραγωδία στο σωματεία των συνδικάτων στην Οδησσό.
«Οι θηριωδίες του καθεστώτος του Κιέβου προκαλούν ανατριχίλα σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φρικτή δολοφονία των άοπλων στρατιωτών μας, οι οποίοι υποχρεώθηκαν από τους νεοναζί να πέσουν στο έδαφος πριν τους εκτελέσουν.
Πώς μπορεί αυτό να δικαιολογηθεί;
Πώς θα μπορέσουν να εξηγήσουν αυτή τη στάση απέναντι στις μανάδες, τις συζύγους και τα παιδιά αυτών των στρατιωτών;
Που είναι η περίφημη ιδέα της προτεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την οποία τόσο περήφανες είναι οι ΗΠΑ;
Διαρκώς έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» αναφέρει η Ρωσική πρεσβεία.

Στηρίζετε δολοφόνους

Κατά τη ρωσική πρεσβεία, οι ΗΠΑ με αυτήν τη στάση τους, δηλαδή με το να αγνοούν τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου, η Ουάσινγκτον υποστηρίζει δολοφόνους που δεν έχουν καμία δικαιολογία.
«Είναι καιρός να καταδικάσουμε αποφασιστικά τις πράξεις των νεοναζί.
Πρέπει πάντα να θυμόμαστε την παροιμία: Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» επισημαίνει η ρωσική πρεσβεία, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ με το να προμηθεύουν με όπλα, με το να εκπαιδεύουν εγκληματίες και μισθοφόρους και με το να μεταφέρουν πληροφορίες στους Ουκρανούς, έρχονται σε σύγκρουση με τη Ρωσία και οδηγούν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις σε αδιάξοδο.
Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο - στέλνοντας τα σχετικά στοιχεία και στον ΟΗΕ - όπου εμφανίζονται Ουκρανοί στρατιώτες να εκτελούν εν ψυχρώ Ρώσους άοπλους στρατιώτες που είχαν παραδοθεί.
Το υλικό εκτιμάται πως προέρχεται από την επαρχία του Luhansk, στα μέσα Νοεμβρίου.

Έρευνες από ΟΗΕ

Ήδη τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δώσει εντολή για τη διενέργεια έρευνας για τα όσα καταγγέλλει η Ρωσία.
«Οι καταγγελίες για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες ανθρώπων hors de combat (εκτός μάχης) πρέπει να γίνονται αντικείμενο ερευνών άμεσων, πλήρων και αποτελεσματικών, και οι δράστες πρέπει να λογοδοτούν», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, χρησιμοποιώντας τον γαλλικό όρο του διεθνούς δικαίου για όσους δεν είναι σε θέση να πολεμήσουν ή να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους κατά τη διάρκεια ενόπλων συρράξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης