Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Θανάσιμος κίνδυνος στην Zaporizhia - Η Δύση είναι συνεργός στα εγκλήματα που διέπραξε η Ουκρανία

Zakharova (Ρωσία): Θανάσιμος κίνδυνος στην Zaporizhia - Η Δύση είναι συνεργός στα εγκλήματα που διέπραξε η Ουκρανία
Η Γραμματεία του ΔΟΑΕ πρέπει να επισημάνει ξεκάθαρα αυτούς που πραγματοποιούν επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, διαφορετικά το Κίεβο δεν θα σταματήσει, δήλωσε η Zakharova
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση είναι στην πραγματικότητα συνεργός στα εγκλήματα που διέπραξε το Κίεβο, είπε η Zakharova σχετικά με τον βομβαρδισμό του Ζαπορίζια δήλωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Zakharova.
Η Γραμματεία του ΔΟΑΕ πρέπει να επισημάνει ξεκάθαρα αυτούς που πραγματοποιούν επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, διαφορετικά το Κίεβο δεν θα σταματήσει, δήλωσε επίσης η ίδια.
Σύμφωνα με αυτήν, το Κίεβο είναι έτοιμο να θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές εκπροσώπων του ΔΟΑΕ.
Η Zakharova είπε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έστειλε όλα τα δεδομένα στον ΔΟΑΕ με επιβεβαίωση του βομβαρδισμού του ZNPP, η διεθνής κοινότητα πρέπει να γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά.

Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει τις χονδροειδείς προκλήσεις κατά του Πυρηνικού Σταθμού της Ζαπορίζια (ZNPP) και η Δύση είναι στην πραγματικότητα συνεργός στα εγκλήματα που διαπράττει. Αυτό αναφέρεται στα σχόλια της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, που διαδόθηκαν τη Δευτέρα σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση γύρω από το ZNPP.

«Παίζουν με τη φωτιά»

«Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά, πραγματοποιώντας χονδροειδείς και ανεύθυνες προκλήσεις κατά του πυρηνικού σταθμού», είπε η διπλωμάτης.
Η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Φινλανδία και ο Καναδάς έφτασαν να συμπέσουν με την πρόσφατη σύνοδο του Συμβουλίου των Διοικητών του ΔΟΑΕ «γεμίζοντας το σχέδιο ενός άλλου αντιρωσικού ψηφίσματος».
«Έτσι, οι δυτικοί χορηγοί έδειξαν για άλλη μια φορά τη διπροσωπία τους, έδωσαν λευκή άδεια στο καθεστώς του [Ουκρανού Προέδρου] Volodymyr Zelensky να συνεχίσει τις απερίσκεπτες προσπάθειες να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο ZNPP.
Στην πραγματικότητα, αυτοί (η Δύση) είναι συνεργοί στα εγκλήματα που διέπραξε το Κίεβο, για τα οποία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», - είπε η Zakharova σε υφηλού τόνους.
Σύμφωνα με αυτήν, το Κίεβο είναι έτοιμο να θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τους εκπροσώπους του ΔΟΑΕ στο ZNPP» - επεσήμανε.
όπως είπε, η γραμματεία του ΔΟΑΕ θα πρέπει να επισημάνει με σαφήνεια αυτούς που επιτίθενται στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia.
"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ηγεσία της γραμματείας του οργανισμού σε τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες πρέπει να αναλάβει μια υπεύθυνη θέση.
Ως έγκυρος και ανεξάρτητος διεθνής οργανισμός, πρέπει επιτέλους να ξεφύγει από αφηρημένες καταδίκες και απαιτήσεις ώστε να σταματήσει ο βομβαρδισμός του ZNPP και να επισημάνει ξεκάθαρα ποιοί πραγματοποιούν τις επιθέσεις», είπε η Ζαχάροβα.
"Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, διαφορετικά οι Ουκρανοί εθνικιστές δεν θα σταματήσουν. Αυτό απαιτεί αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα» πρόσθεσε η διπλωμάτης.

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον βομβαρδισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Η Ρωσική Ομοσπονδία ισχυρίζεται πως έστειλε στον ΔΟΑΕ όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Από την αρχή των χτυπημάτων της UAF στον σταθμό, ήμασταν σε στενή επαφή με τη Γραμματεία της ΔΟΑΕ. Μετά την τρέχουσα σειρά, όπως και πριν, στείλαμε εκεί όλες τις πληροφορίες που έχουμε για αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο που επιβεβαιώνουν τις συνέπειες του βομβαρδισμού. Ζητήσαμε να ενημερώσουμε αμέσως τα κράτη - μέλη της υπηρεσίας», είπε η Zakharova.
"Η διεθνής κοινότητα πρέπει να γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις", είπε. "Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο των εξωφρενικών ισχυρισμών της προπαγάνδας του Κιέβου ότι η ρωσική πλευρά φέρεται να βομβαρδίζει ξανά" κατέληξε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement