Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί εμποδίζουν αμάχους να φύγουν από τη Zaporizhia – Καταγγελίες Ρώσων ότι τους θέλουν για ασπίδα

Οι Ουκρανοί εμποδίζουν αμάχους να φύγουν από τη Zaporizhia – Καταγγελίες Ρώσων ότι τους θέλουν για ασπίδα
Τους χρησιμοποιούν ως ασπίδα σε αποθήκες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις λέει ο Ρώσος Vladimir Rogov
Σχετικά Άρθρα
Πυρά κατά του ουκρανικού στρατού ότι χρησιμοποιεί αμάχους στην πόλη της Zaporizhia ως «ανθρώπινη ασπίδα» σε αποθήκες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις εξαπέλυσε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Rogov υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί δεν αφήνουν τον άμαχο πληθυσμό να φύγει από την πόλη της Zaporizhia.
«Αυτή είναι η τακτική των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα.
Έδωσαν εντολή να μη δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να φύγουν.
Μιλάμε συγκεκριμένα, για την πόλη της Zaporizhia, όπου έχουν εγκαθιδρύσει μια τακτική «διαστρωμάτωσης», όπου οι στρατιωτικοί του Zelensky και οι ξένοι μισθοφόροι περιβάλλονται από πολίτες» τόνισε ο Rogov.

Δωροδοκίες

Σύμφωνα με τον Rogov, δεν επιτρέπεται η αποχώρηση ακόμα και εκείνων των πολιτών, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα βάσει του ουκρανικού νόμου, όπως οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι, οι φοιτητές.
«Τους χορηγούν αυτό το δικαίωμα, μόνο εάν τους δωροδοκήσουν, με ποσά που κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 δολάρια το άτομο.
Εάν ένας πατέρας, με τέσσερα παιδιά και τη μητέρα ταξιδεύουν, δεν θα πληρώσει μόνο ο πατέρας τα 2.500 δολάρια, αλλά θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον 15.000 δολάρια για έξι ανθρώπους» επισήμανε ο Rogov, ο οποίος εκτίμησε ότι στην πόλη της Zaporizhia έχουν απομείνει περίπου 400.000 πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης