Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο λογαριασμός του Trump στο Twitter ενεργοποιήθηκε αλλά ο ίδιος…δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει

Ο λογαριασμός του Trump στο Twitter ενεργοποιήθηκε αλλά ο ίδιος…δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει
Ο Trump δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο Twitter, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των χρηστών του Twitter ψήφισε υπέρ της επαναφοράς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στο Twitter να ενεργοποιήθηκε εκ νέου αλλά ο ίδιος δεν φαίνεται πλέον να ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Trump δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο Twitter,
παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των χρηστών του Twitter ψήφισε υπέρ της επαναφοράς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ - ο οποίος είχε αποκλειστεί για υποκίνηση σε βία - σε δημοσκόπηση που διοργάνωσε ο νέος ιδιοκτήτης Elon Musk.
Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια χρήστες του Twitter ψήφισαν στη δημοσκόπηση με το 51,8% να τάσσεται υπέρ της επαναφοράς Trump.
«Ο κόσμος μίλησε. Ο Trump θα αποκατασταθεί», έγραψε ο Musk στο Twitter στις 19/11/2022.

Ο κόσμος μίλησε αλλά..

Ο λογαριασμός του Trump στο Twitter, ο οποίος είχε πάνω από 88 εκατομμύρια ακολούθους πριν αποκλειστεί στις 8 Ιανουαρίου 2021, άρχισε να συγκεντρώνει και πάλι πλήθος χρηστών και έφτασε σχεδόν τις 100.000 μέσα σε λίγες ώρες.
«Δεν βλέπω κανένα λόγο για αυτό», είπε ο πρώην πρόεδρος όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter από μια επιτροπή στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνδέσμου.
Ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στη νέα του πλατφόρμα Truth Social, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την startup του Trump Media & Technology Group (TMTG), η οποία, όπως είπε, είχε μεγαλύτερη αφοσίωση χρηστών από το Twitter και τα πηγαίνει «εξαιρετικά καλά».
Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Συμπάθεια για Musk

Πάντως ο Trump, ο οποίος την Τρίτη (15/11/2022) άρχισε την εκστρατεία ανάκτησης του Λευκού Οίκου στις προεδρικές εκλογές του 2024 επαίνεσε δημόσια τον Musk, λέγοντας πως πάντα τον συμπαθούσε. Ωστόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρατήρησε ότι, το Twitter πλήττεται από bots, ψεύτικους λογαριασμούς και γενικότερα αντιμετωπίζει «απίστευτα προβλήματα».
Εάν ο Trump επέστρεφε στο Twitter, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευσή του στο Truth Social, το οποίο κυκλοφόρησε στο App Store της Apple τον Φεβρουάριο και στο Play Store της Google τον Οκτώβριο.
Ο Trump έχει περίπου 4,57 εκατομμύρια ακολούθους στο Truth Social.
Το Truth Social είναι η κύρια πηγή άμεσης επικοινωνίας του Τραμπ με τους οπαδούς του από τότε που άρχισε να πραγματοποιεί αναρτήσεις στην εφαρμογή.
Έχει χρησιμοποιήσει το Truth Social για να προωθήσει τους συμμάχους του, να επικρίνει τους αντιπάλους του και να υπερασπιστεί τη φήμη του εν μέσω νομικού ελέγχου από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, σημειώνει το Reuters.
Η συμφωνία του με την εταιρεία, ωστόσο, ανοίγει την πόρτα στον Trump να εμπλακεί εκτενώς σε άλλες πλατφόρμες.
Ο Trump υποχρεούται να δίνει στο Truth Social μια εξάωρη αποκλειστικότητα σε οποιαδήποτε ανάρτηση – αλλά είναι ελεύθερος να δημοσιεύει «πολιτικά μηνύματα« σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης