Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Ο λαός μίλησε – 11 εκατομμύρια ψήφισαν για την επιστροφή του Donald Trump στην πλατφόρμα

tags :
Twitter: Ο λαός μίλησε – 11 εκατομμύρια ψήφισαν για την επιστροφή του Donald Trump στην πλατφόρμα

Ποια ακόμη «κακά παιδιά» επιστρέφουν (ή όχι) στη διάσημη πλατφόρμα

Ο φανατικός υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου Elon Musk αποφάσισε να ρωτήσει τους χρήστες της πλατφόρμας εάν ο Donald Trump - o πρώην πρόεδρος και φαινομενικά αντίπαλος του Joe Biden για το 2024 - θα πρέπει να επιτρέπεται να μιλά ελεύθερα στο Twitter – ενώ δεν αποφάσισε ο ίδιος να επαναφέρει το λογαριασμό από την πρώτη ημέρα, όπως θα μπορούσε...
Ο πρώην πρόεδρος αποκλείστηκε από την εξέδρα πλατφόρμα επειδή μια ομάδα υποστηρικτών του Trump που είχαν εισέβαλαν στο Καπιτώλιο και προκάλεσαν πρωτοφανείς σκηνές για τη αμερικανική δημοκρατία στις 6 Ιανουαρίου 2021, αφού ο Trump έδωσε μια ομιλία στην οποία είπε: «Ξέρω ότι όλοι εδώ σύντομα θα κάνουν πορεία στο κτίριο του Καπιτωλίου για να ακουστεί ειρηνικά και πατριωτικά οι φωνές σας».
Η δημοσκόπηση του Musk για το αν πρέπει να επαναφέρει τον πρώην πρόεδρο Trump στην πλατφόρμα συγκέντρωσε πάνω από 11 εκατομμύρια ψήφους σε λιγότερο από 24 ώρες.
Ενώ ο Trump είχε ένα μεγάλο προβάδισμα από νωρίς, η ψηφοφορία έγινε αυστηρότερη το πρωί του Σαββάτου και επί του παρόντος βρίσκεται στο 52,3% «ναι» έναντι 47,7% «όχι».
«Vox Populi, Vox Dei», έγραψε ο Musk στο Twitter σε μια συνέχεια, που σημαίνει "η φωνή του λαού είναι η φωνή του Θεού".
Η ψηφοφορία έχει οριστεί να διασκέσει 24 ώρες.

Η πίεση από τους διαφημιστές

Η αποστασία του Musk από την απόλυτη υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου οφείλεται αναμφίβολα στις πραγματικότητες της διαφημιστικής αγοράς - με μεγάλες εταιρείες να έχουν ήδη αναστείλει τις καμπάνιες τους στο Twitter λόγω της ανάληψης της πλατφόρμας από τον ίδιο τον Musk.
Σύμφωνα με το Insider, η διαφήμιση αποτελούσε το 89% των εσόδων του Twitter το 2021.
Σε απάντηση, ο Μusk διαβεβαίωσε τους διαφημιστές στα τέλη Οκτωβρίου ότι το Twitter «δεν θα γίνει ένα κολαστήριο της ελεύθερης έκφρασης όλων».
Στον Alex Jones δεν θα επιτραπεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα, οι Babylon Bee επιστρέφουν μετά την απαγόρευσή τους για ένα τρανσέξουαλ αστείο, όπως και ο Jorrdan Peterson και η Kathy Griffin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης