Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μόσχα διώκει ποινικά τους Ουκρανούς για μαζικές εκτελέσεις Ρώσων στρατιωτών κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών

Η Μόσχα διώκει ποινικά τους Ουκρανούς για μαζικές εκτελέσεις Ρώσων στρατιωτών κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών
Η υπόθεση άνοιξε με βάση ένα βίντεο που δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούν τουλάχιστον 11 άοπλους Ρώσους στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk
Σχετικά Άρθρα

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/11/2022) ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες για την άσκηση ποινικής δίωξης σχετικά με τις μαζικές εκτελέσεις Ρώσων στρατιωτών από ουκρανικά στρατεύματα.
Η υπόθεση άνοιξε με βάση ένα βίντεο που δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούν τουλάχιστον 11 άοπλους Ρώσους στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk.
«Με βάση αυτό το γεγονός, η Ερευνητική Επιτροπή κίνησε ποινική υπόθεση κατά εκπροσώπων ουκρανικών ενόπλων μονάδων με την κατηγορία της δολοφονίας δύο ή περισσότερων ατόμων από ομάδα ατόμων που εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα (μέρος 2, άρθρο 105 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα) και κακομεταχείριση αιχμαλώτων πολέμου και τη χρήση απαγορευμένων μεθόδων και μέσων σε ένοπλη σύγκρουση (μέρος 1, άρθρο 356 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα)», ανέφερε.
Οι ερευνητές διερευνούν αυτή τη στιγμή ποιος τράβηξε το βίντεο. «Γίνονται και άλλες ανακριτικές και επιχειρησιακές ενέργειες για την αποκάλυψη όλων των συνθηκών του συμβάντος», αναφέρει η Επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης