Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Elon Musk θα αναδιαρθρώσει την Twitter και σε μια βδομάδα θα φύγει - Αναζητά τον νέο επικεφαλής

O Elon Musk θα αναδιαρθρώσει την Twitter και σε μια βδομάδα θα φύγει - Αναζητά τον νέο επικεφαλής
Οι δύο πρώτες εβδομάδες του αφεντικού της Tesla ως ιδιοκτήτη του Twitter χαρακτηρίστηκαν από ραγδαίες αλλαγές και χάος
Σχετικά Άρθρα

Ο Elon Musk δήλωσε ότι σκοπεύει να περιορίσει τον χρόνο απασχόλησής του στο Twitter και εντέλει να βρει νέο επικεφαλής να αναλάβει την εταιρεία των social media, αφού ολοκληρώσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα την οργανωτική της αναδιάρθρωση.
Ο Musk έκανε αυτές τις δηλώσεις στο πλαίσιο κατάθεσής του σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ προκειμένου να υπερασπιστεί τη νομιμότητα του πακέτου αποδοχών του, ύψους 56 δισ. δολαρίων, ως διευθύνοντος συμβούλου της Tesla.
Οι επενδυτές της Tesla ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τον χρόνο που αφιερώνει ο Musk στο Twitter.
Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 3%.
«Απαιτείται μια αρχική έκρηξη δραστηριότητας, μετά την εξαγορά, ώσπου να αναδιοργανωθεί η εταιρεία», είπε ο Musk στην κατάθεσή του.
«Τότε ελπίζω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter».
O Musk επίσης αναγνώρισε ότι ορισμένοι μηχανικοί της Tesla βοηθούν στην αξιολόγηση των ομάδων μηχανικών του Twitter, αλλά υποστήριξε ότι «το κάνουν αυτό σε εθελοντική βάση και μετά τη λήξη του ωραρίου τους».
Η αγωγή κατά του Musk που εκδικάστηκε σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ κατατέθηκε από το μέτοχο της Tesla Richard Tornetta ο οποίος υποστήριξε ότι η αμοιβή του Musk που πάντως έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Tesla, είναι πολύ μεγάλη για έναν «ηγέτη μερικής απασχόλησης».
Οι δύο πρώτες εβδομάδες του αφεντικού της Tesla ως ιδιοκτήτη του Twitter χαρακτηρίστηκαν από ραγδαίες αλλαγές και χάος.
Απέλυσε αμέσως τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο και άλλα ανώτερα στελέχη, καθώς και το μισό προσωπικό.
Σήμερα ο Musk έστειλε μέιλ σε όλους τους εργαζόμενους της Twitter, καλώντας τους αν θέλουν να μείνουν στην εταιρεία να δουλεύουν «διευρυμένα ωράρια και σε υψηλή ένταση», αλλιώς να πάρουν ένα πακέτο τριών μηνιαίων μισθών και να φύγουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης