Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση δοκιμάζει τα νέα της όπλα στο ουκρανικό μέτωπο – Πληρώνουν με τις ζωές τους οι Ουκρανοί

Η Δύση δοκιμάζει τα νέα της όπλα στο ουκρανικό μέτωπο – Πληρώνουν με τις ζωές τους οι Ουκρανοί
Ποια οπλικά συστήματα και τεχνολογίες δοκιμάζονται στο πεδίο της μάχης
Σχετικά Άρθρα

Σε ένα τεράστιο εκπαιδευτικό πεδίο όπου δοκιμάζονται δυτικά οπλικά συστήματα και σύγχρονες τεχνολογίες έχει εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, τη στιγμή που χιλιάδες Ουκρανοί σκοτώνονται καθημερινά στις μάχες με το ρωσικό στρατό.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, «σύγχρονες τεχνολογίες και όπλα που αναπτύχθηκαν από δυτικά κράτη, δοκιμάζονται σε μάχες στην Ουκρανία έτσι ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τη διεξαγωγή μελλοντικών πολέμων.
Ως παράδειγμα αναφέρονται, τα όπλα EDM4S, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση των drones, το αυτοματοποιημένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου Delta που έχει διατεθεί στην Ουκρανία, τηλεκατευθυνόμενα σκάφη και μια τροποποιημένη εκδοχή του γερμανικού αντιαεροπορικού συστήματος IRIS-T.

Πληρώνουν με τις ζωές τους οι Ουκρανοί

«Μαθαίνουμε πώς να πολεμάμε στην Ουκρανία, και μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε τα όπλα και τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ.
Και ναι, αυτό είναι ένα πεδίο εκπαίδευσης για μάχες.
Ντρέπομαι, γιατί οι Ουκρανοί πληρώνουν με τις ζωές τους, τις δικές μας δοκιμές» αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Λιθουανίας, Dalia Grybauskaite.

Οι δοκιμές

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σύστημα EDM4S ή SkyWipers αναπτύχθηκε στη Λιθουανία το 2019, όταν ακόμα η Grybauskaite ήταν στην εξουσία.
Οι πρώτες παραδόσεις των όπλων στην Ουκρανία έγιναν τον Οκτώβριο του 2021 και έκτοτε έχουν χρησιμοποιηθεί ενεργά, όπως και το σύστημα Delta που έχουν αναπτύξει από κοινού ο ουκρανικός στρατός με το ΝΑΤΟ και που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2017.
Το συγκεκριμένο σύστημα βοηθά την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση να λαμβάνει ταχύτερα αποφάσεις για τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης