Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron σε Jinping: Η Κίνα να παρέμβει στον Putin για να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις

Macron σε Jinping: Η Κίνα να παρέμβει στον Putin για να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις
Ο πρόεδρος της Κίνας εξέφρασε τη στήριξη του στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός αναφέρει η γαλλική προεδρία
Σχετικά Άρθρα

Να παρέμβει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin προκειμένου να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάλεσε τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping o Γάλλος ομόλογός του Emmanuel Macron στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Ινδονησία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τη γαλλική προεδρία, ο Macron ζήτησε από τον Xi Jinping «να συμβάλει ώστε να περάσουν στον πρόεδρο Putin μηνύματα προκειμένου να αποφύγει την κλιμάκωση και να επιστρέψει σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Βάσει της ίδιας ανακοίνωσης ο πρόεδρος Xi εξέφρασε τη στήριξή του στις ευρωπαϊκές προσπάθειες μεσολάβησης, ειδικά αυτές του Γάλλου προέδρου, και «επανέλαβε την σθεναρή αντίθεσή του στη χρήση ατομικών όπλων από τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας», πάντα σύμφωνα με το Ελιζέ.
«Επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξή του στην αποκλιμάκωση, στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και τη βούλησή του να τερματιστεί αυτή η σύρραξη» επισημαίνει η γαλλική προεδρία, τονίζοντας πως «οι γραμμές έχουν αρχίσει να μετακινούνται» σε ό,τι αφορά την Κίνα, καθώς το Πεκίνο αναζητεί «ισορροπία» όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«O Xi Jinping είπε καθαρά πως αυτή η περίπλοκη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί με επείγοντα τρόπο» επισημαίνει η γαλλική προεδρία, επισημαίνοντας πως οι δύο πλευρές συζήτησαν και διμερή θέματα στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης