Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Lavrov σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ: Οι μάσκες έπεσαν, θέλουν να φτάσουν στα σύνορα της Ρωσίας και απειλούν την Κίνα

Σφοδρή επίθεση Lavrov σε  ΗΠΑ - ΝΑΤΟ: Οι μάσκες έπεσαν, θέλουν να φτάσουν στα σύνορα της Ρωσίας και απειλούν την Κίνα
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να κυριαρχήσουν στην Ασία, υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Σφοδρή επίθεση στο ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov κατηγορώντας το, πως έριξε τη μάσκα της δήθεν αμυντικής συμμαχίας και πλέον διακηρύττει πως βασικός του στόχος είναι να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.
«Το ΝΑΤΟ δεν ισχυρίζεται πλέον ότι είναι μια καθαρά αμυντική συμμαχία. Ήταν μια αμυντική συμμαχία όταν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.
Έχουν μετακινήσει τη γραμμή άμυνάς τους από τότε, όταν έπαψε να υπάρχει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας ή η Σοβιετική Ένωση
Δεν είναι σαφές απέναντι σε ποιον αμύνονταν.
Έχει μετακινήσει αυτή τη γραμμή άμυνας πιο κοντά στα σύνορά μας αρκετές φορές, και τώρα ανακοίνωσαν στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι ότι έχουν παγκόσμια ευθύνη και για την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Lavrov, μετά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Ασία.

ΤΟ ΝΑΤΟ διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο στην Ασία

«Δηλαδή, στην πραγματικότητα, τώρα ισχυρίζονται ότι θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και ήδη μετατοπίζουν τη λεγόμενη αμυντική γραμμή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.O Lavrov επέστησε την προσοχή στην τάση για στρατιωτικοποίηση της περιοχής, αντιστοιχίζοντας τις προσπάθειες των τοπικών συμμάχων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ιαπωνίας, με μια διευρυνόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πλευρά περιέγραψε ειλικρινά τις εκτιμήσεις της στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Ασίας και παρόμοιες προσεγγίσεις με τις ρωσικές εκφράστηκαν και από το Πεκίνο.

Το ΝΑΤΟ απέναντι σε Ρωσία και Κίνα

«Ωστόσο, δυστυχώς, αυτό δύσκολα θα κάνει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να λάβουν υπόψη τα συμφέροντα των περισσότερων χωρών που είναι εδώ», συνέχισε ο Lavrvov.
Ωστόσο «θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε τη θέση μας, και διεκδικούμε τη συναίνεση στην ASEAN για το πώς θα προχωρήσουμε στον τομέα της ασφάλειας σε αυτήν την περιοχή, την οποία οι Αμερικανοί θέλουν να υπονομεύσουν.
Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης σημείωσε τη θέση των περισσότερων χωρών της ASEAN, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, επικεντρώθηκαν στην υπεράσπιση των δικών τους συμφερόντων και όχι στην υποταγή των ενεργειών της ASEAN στα συμφέροντα των εξωπεριφερειακών παραγόντων (ΗΠΑ).
«Οι εταίροι μας εκτιμούν ιδιαίτερα τη θέση της Ρωσίας και της Κίνας, που τάσσονται υπέρ της διατήρησης του κεντρικού ρόλου της ASEAN», υπογράμμισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης