Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Ουκρανία): Η Ρωσία θέλει να μετατρέψει τη Kherson σε «πόλη θανάτου»

Podolyak (Ουκρανία): Η Ρωσία θέλει να μετατρέψει τη Kherson σε «πόλη θανάτου»

Ο Podolyak υποστηρίζει ότι η Ρωσία σχεδιάζει να βομβαρδίσει τη Kherson από την άλλη πλευρά του ποταμού Dnipro

Σχετικά Άρθρα

Δύσπιστοι ως προς τις προθέσεις της Ρωσίας μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Kherson εμφανίζονται οι Ουκρανοί.
Ένας ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θέλει να μετατρέψει τη Kherson σε «πόλη του θανάτου» και ότι σχεδιάζει να βομβαρδίσει την πόλη από την άλλη πλευρά του ποταμού Dnipro.
«Η Ρωσία θέλει να μετατρέψει τη Kherson σε "πόλη του θανάτου". Ο ρωσικός στρατός ναρκοθετεί ό,τι μπορεί: διαμερίσματα, υπονόμους. Το πυροβολικό στην αριστερή όχθη σχεδιάζει να μετατρέψει την πόλη σε ερείπια» έγραψε ο Podolyak στο Twitter.
«Έτσι μοιάζει (ο) "ρωσικός κόσμος": ήρθε, λήστεψε, γιόρτασε, σκότωσε "μάρτυρες", άφησε ερείπια και έφυγε» επεσήμανε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ανακοίνωσε την Τετάρτη (9/11/2022) ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα υποχωρήσουν από τη δυτική όχθη του ποταμού Dnipro, που περιλαμβάνει τη Kherson, τη μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που έχει καταλάβει η Μόσχα από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε ότι δεν ήταν ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρονται από τη Kherson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης