Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Απογοήτευσαν οι υποψήφιοι του Trump - Ερωτήματα για τις προεδρικές εκλογές του 2024

CNBC: Απογοήτευσαν οι υποψήφιοι του Trump - Ερωτήματα για τις προεδρικές εκλογές του 2024
Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump δεν κατάφερε να πετύχει τις νίκες που ανέμενε στις ενδιάμεσες εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Πάρα τις περί του αντιθέτου προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει δημοσκοπήσεις αλλά και το επιτελείο του πρώην προέδρου, Donald Trump, οι Ρεπουμπλικανοί δεν κατάφεραν να… σαρώσουν τα πάντα.
«Οι αγαπημένοι υποψήφιοι του Trump απογοητεύουν την ημέρα των εκλογών, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την πορεία του 2024» είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος του CNBC, που παρουσιάζει τις επιδόσεις των Ρεπουμπλικανών σε πολιτείες-κλειδιά.
Η εκλογική αναμέτρηση στην Πενσυλβάνια αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ο επιλεγμένες από τον Trump υποψήφιος, Dr. Mehmet Oz, έχασε από τον Δημοκρατικό, John Fetterman. Το αποτέλεσμα στοίχισε στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών μία έδρα στη Γερουσία.
Στο Μίσιγκαν, ο υποστηριζόμενος από τον Trump Ρεπουμπλικανός, Tudor Dixon, έχασε στην κούρσα για τη θέση του κυβερνήτη.
Στην Αριζόνα, η Kari Lake, πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων που έγινε υποψήφια κυβερνήτης και είναι μία από τις πιο προβεβλημένες προστατευόμενες του Trump, έμεινε πίσω από τη Δημοκρατική κυβερνήτη Katie Hobbs νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε μια κούρσα που το NBC έκρινε ότι είναι πολύ νωρίς για να οριστικοποιηθεί. Ο Blake Masters, ο υποψήφιος για τη Γερουσία που υποστήριξε ο Trump, ο οποίος αναμετράται με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή της Αριζόνα Mark Kelly, υστερούσε επίσης.

Οι νίκες του Trump

Ωστόσο, ο Trump είχε καταφέρει να σημειώσει κάποιες νίκες την Τρίτη. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τη Γερουσία του Οχάιο J.D. Vance νίκησε τον Δημοκρατικό βουλευτή Tim Ryan και κέρδισε μία από τις πιο καυτές θέσεις της χώρας, σύμφωνα με το NBC.
Στη Βόρεια Καρολίνα, ο υποστηριζόμενος από τον Trump υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία Ted Budd νίκησε τη Δημοκρατική Cheri Beasley, προέβλεψε το NBC. Στην κατακόκκινη Αλαμπάμα, η εξαιρετικά ευνοημένη Ρεπουμπλικανή Katie Britt, κέρδισε επίσης την έδρα της στη Γερουσία.
Παρόλα αυτά, η πιο ηχηρή νίκη των Ρεπουμπλικανών την Τρίτη δεν προήλθε από έναν ακόλουθο του Trump, αλλά από τον πιθανότερο αντίπαλό του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2024. Ο κυβερνήτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Φλόριντα Ron DeSantis κέρδισε την επανεκλογή του με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με το NBC News.

Ερωτήματα για το 2024

Ο Donald Trump ήλπιζε σε σαρωτική νίκη των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές, εξέλιξη που θα συνέβαλε και στην υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπονόησε ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές.
«Το πώς ο Trump θα μετατρέψει τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ενδιάμεση εκλογών σε καύσιμο για το αφήγημα της προεκλογικής του εκστρατείας το 2024 μένει να φανεί.
Εκπρόσωπος του Trump δεν απάντησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε ερωτήσεις του CNBC σχετικά με το αν τα αποτελέσματα της Τρίτης θα επηρεάσουν τα σχέδια για επιστροφή του Trump το 2024.
Αλλά ένα από τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του Trump τόσο ως επιχειρηματία όσο και ως πολιτικού ήταν η ικανότητά του να βγαίνει από φαινομενικά άσχημες καταστάσεις και να μετατρέπει την κακοτυχία προς όφελος του» σχολιάζει το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης