Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC για ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Το «κόκκινο κύμα» των Ρεπουμπλικάνων δεν ήρθε ποτέ…

BBC για ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Το «κόκκινο κύμα» των Ρεπουμπλικάνων δεν ήρθε ποτέ…
Δεν πρόκειται για εκλογική καταστροφή των Δημοκρατικών, ο Biden άντεξε λέει το ΒΒC
Σχετικά Άρθρα

Σε μια πρώτη αποτίμηση των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ προχωρά το BBC, το οποίο επιχειρεί να καταγράψει τα πρώτα συμπεράσματα αυτής της τόσο κρίσιμης αναμέτρησης.
«Το «κόκκινο κύμα» που είχαν προβλέψει οι Ρεπουμπλικάνοι μοιάζει περισσότερο με έναν ελαφρύ κυματισμό.
Δεν φαίνεται καμία καταστροφή, την οποία φοβούνταν οι Δημοκρατικοί.
Κράτησαν πολλές έδρες σε περιοχές που εμφανίζονταν πως είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.
Επίσης πέτυχαν μια αξιοσημείωτη νίκη στην Πενσιλβάνια για τη Γερουσία» αναφέρει το BBC.

Οικονομία και ακρίβεια

Σύμφωνα με τα exit poll, οι μεγαλύτερες ανησυχίες των ψηφοφόρων ήταν η οικονομία και ο πληθωρισμός, θέματα που θα έπρεπε να είχαν ωφελήσει ιδιαίτερα τους Ρεπουμπλικάνους.
Οι Δημοκρατικοί εστίασαν την εκστρατεία τους στα δικαιώματα της άμβλωσης και στις προειδοποιήσεις ότι η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο, τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τον Biden για το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Ο Biden άντεξε

«Αν και οι Δημοκρατικοί έχασαν τον έλεγχο της Βουλής και μπορεί να χάσουν και τη Γερουσία, βγάζουν έναν τεράστιο αναστεναγμό ανακούφισης» επισημαίνει το BBC, αναφέροντας πως είναι συνηθισμένο το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία να χάνει έδρες στις ενδιάμεσες εκλογές.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανάλυση, ο Joe Biden φαίνεται ότι θα χάσει λιγότερες έδρες στη Βουλή κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών σε σχέση με αυτές που είχαν χάσει ο Barack Obama και ο Donald Trump.
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αποκτούν τον έλεγχο της Βουλής, σημαίνει ότι στο εξής θα μπορούν να μπλοκάρουν κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που επιχειρεί να αναλάβει ο πρόεδρος Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης