Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: (Φρούδες) ελπίδες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος του 2024 ενώ οι Γερμανοί πατάνε φρένο…

Ουκρανία: (Φρούδες) ελπίδες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος του 2024 ενώ  οι Γερμανοί πατάνε φρένο…
Οι πολυχρονες διαδικασίες, τα χρονοδιαγράμματα για τις μεταρρυθμίσεις και οι γερμανικοι δισταγμοί...
Σχετικά Άρθρα

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Olha Stefanyshina δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Welt την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ότι η χώρα σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη του 2024.
«Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την ένταξη στην ΕΕ έως το τέλος του 2024», δήλωσε οη Stefanyshina .
Όπως σημειώνεται στη γερμανική εφημερίδα, μια τέτοια πρόωρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν η ταχύτερη στην ιστορία: στο παρελθόν, αυτή η διαδικασία χρειαζόταν κατά μέσο όρο εννέα χρόνια.
Σύμφωνα με τη Stefanyshina, η Ουκρανία με αυτή την έννοια «δεν είναι μια συνηθισμένη υποψήφια για ένταξη (στην ΕΕ)» καθώς ««η έγκαιρη έναρξη των διαπραγματεύσεων (για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ) είναι εξαιρετικά σημαντική για το ηθικό των Ουκρανών, γιατί παλεύουμε εδώ και χρόνια για να ανήκουμε στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή διακινδυνεύουμε τη ζωή μας», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. , προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «έκανε τα μαθήματά της» και έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικό αριθμό μεταρρυθμίσεων - για παράδειγμα, στους τομείς της καταπολέμησης της διαφθοράς και της δικαιοσύνης.

Το χρονοδιάγραμμα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Olivér Várhelyi είπε με τη σειρά του ότι «δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν γρήγορα και οι επτά μεταρρυθμίσεις» και ότι είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε σε ένα χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
“Δεδομένης της εκτεταμένης εργασίας που απαιτείται για την προετοιμασία για συμμετοχή στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και σε πολλούς άλλους σημαντικούς τομείς πολιτικής, η όλη προετοιμασία για την ένταξη είναι πιθανό να διαρκέσει περισσότερο από ένα ή δύο χρόνια», δήλωσε ο Βαρχέλι.
Ο Volodymyr Zelensky υπέγραψε στις 28 Φεβρουαρίου αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 Ιουνίου ενέκριναν τη χορήγηση στην Ουκρανία και τη Μολδαβία του καθεστώτος των υποψηφίων για ένταξη στην ένωση.
Για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, οι χώρες πρέπει να εκπληρώσουν μια σειρά από προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων.

Σε μια δεκαετία...

Η απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας είναι μόνο η αρχή ενός αρκετά μεγάλου ταξιδιού για ένταξη στην ΕΕ.
Η Τουρκία είναι υποψήφια από το 1999, η Βόρεια Μακεδονία από το 2005, το Μαυροβούνιο από το 2010 και η Σερβία από το 2012. Η Κροατία ήταν η τελευταία που εντάχθηκε στην ΕΕ - αυτό συνέβη το 2013, η διαδικασία κράτησε 10 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης