Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία της Evergrande - Κατασχέθηκε και η έπαυλη του προέδρου

tags :
Στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία της Evergrande - Κατασχέθηκε και η έπαυλη του προέδρου
Με συνολικές υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η χρεοκοπημένη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων έχει ήδη δει πολλά από τα περιουσιακά της στοιχεία να κατάσχονται από τους πιστωτές
Μια έπαυλη που ανήκει στον πρόεδρο της προβληματικής China Evergrande Group, Hui Ka Yan, στον περίφημο οικιστικό θύλακα The Peak του Χονγκ Κονγκ, κατασχέθηκε από την China Construction Bank, σύμφωνα με το τοπικό διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο HK01.
Το δημοσίευμα δεν ανέφερε πότε η έπαυλη των 5.000 τετραγωνικών ποδιών (465 τετραγωνικών μέτρων), η οποία, σύμφωνα με το HK01, αποτιμάται σε 700 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (89 εκατομμύρια δολάρια), περιήλθε στην κατοχή της τράπεζας.

Βροχή οι κατασχέσεις

Με συνολικές υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η χρεοκοπημένη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων έχει ήδη δει πολλά από τα περιουσιακά της στοιχεία, τόσο στην ηπειρωτική Κίνα όσο και στο Χονγκ Κονγκ, να κατάσχονται από τους πιστωτές.
Αυτή η κατάσχεση θα μπορούσε να είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση κατάσχεσης των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του Hui στο Χονγκ Κονγκ, ανέφερε το HK01.
Μια καταχώρηση στο κτηματολόγιο του Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ότι το ακίνητο είχε ενεχυριαστεί για ένα δάνειο από την CCB (Asia).
Η Hui κατέχει άλλες δύο πολυτελείς κατοικίες στο The Peak, οι οποίες είχαν ενεχυριαστεί στην Orix Asia Capital Ltd τον Νοέμβριο του 2021 για μη γνωστοποιούμενα ποσά, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης