Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ανθρωποκυνηγητό για τη δολοφόνο της Dugina - Σχεδιάζεται επιχείρηση στο έδαφος της Εσθονίας;

Ρωσικό ανθρωποκυνηγητό για τη δολοφόνο της Dugina - Σχεδιάζεται επιχείρηση στο έδαφος της Εσθονίας;
H ύποπτος βρίσκεται σε διεθνή λίστα καταζητούμενων
Σχετικά Άρθρα
Η Natalia Vovk, ύποπτη για τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Daria Dugina τέθηκε σε διεθνή λίστα καταζητούμενων, ανακοίνωσε την Τετάρτη (2/11/2022) το γραφείο Τύπου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Basmani της Μόσχας.
«H ύποπτος βρίσκεται σε λίστα καταζητούμενων», δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το δικαστήριο ικανοποίησε την πρόταση των ανακριτών και αποφάσισε να θέσει τη Vovk ερήμην υπό κράτηση για περίοδο δύο μηνών από την ημέρα της σύλληψης ή της έκδοσής της στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τους ανακριτές, μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, η Vovk και η κόρη της διέφυγαν στην Εσθονία μέσω της περιφέρειας Pskov της Ρωσίας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι πριν από το έγκλημα η Vovk είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο κατοικιών, όπου διέμενε η Dugina, αναφέρει το Tass.

Είχε συνεργό

Η Daria Dugina, 29 ετών, δολοφονήθηκε στις 20 Αυγούστου, όταν το αυτοκίνητό της ανατινάχθηκε στον αυτοκινητόδρομο Μ1 κοντά στο χωριό Bolshiye Vyazemy στην περιοχή Odintsovsky της Μόσχας.
Στις 22 Αυγούστου, το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας γνωστοποίησε ότι ο φόνος της είχε εξιχνιαστεί.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, εκτελέστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας και ο δράστης ήταν μια Ουκρανή υπήκοος ονόματι Natalia Vovk.
Αργότερα, η FSB (Ρωσική μυστική υπηρεσία) ανέφερε ότι εκτός από τη Vovk, η δολοφονία της Dugina είχε σχεδιαστεί στη Μόσχα από ένα άλλο μέλος αυτής της τρομοκρατικής ουκρανικής ομάδας, τον Bogdan Tsyganenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης