Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tο Ιράν στέλνει 1.000 πυραύλους υψηλής ακρίβειας και drones στη Ρωσία - Θα δώσουν πλεονέκτημα στο ρωσικό στρατό

Tο Ιράν στέλνει 1.000 πυραύλους υψηλής ακρίβειας και drones στη Ρωσία - Θα δώσουν πλεονέκτημα στο ρωσικό στρατό
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους μικρού βεληνεκούς αλλά υψηλής ακρίβειας και drones-καμικάζι
Σχετικά Άρθρα
To Ιράν ετοιμάζεται να στείλει περίπου 1.000 επιπρόσθετα όπλα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους μικρού βεληνεκούς και περισσότερα drones-καμικάζι, ανέφεραν δυτικοί αξιωματούχοι που παρακολοθούν στενά τα προγράμματρα οπλικών συστημάτων του Ιράν στο CNN.
Η συγκεκριμένη αποστολή όπλων θα είναι υπό στενή παρακολούθηση γιατί θα αποτελέσει την πρώτη παράδοση πυραύλων υψηλής ακριβείας απο το Ιράν στη Ρωσία, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις ρωσικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.
Η τελευταία αποστολή όπλων από το Ιράν στη Ρωσία περιλάμβανε περίπου 450 drones, σημείωσαν οι αξιωματούχοι, τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει ήδη οι ρωσικές δυνάμεις.
Από την πλευρά του ουκρανικού στρατού, έχει υποστηριχθεί ότι καταρίφθηκαν περισσότερα από 300 ιρανικά drones.
Αυτή η νέα αποστολή σηματοδοτεί μια σημαντική αύξηση της ιρανικής στήριξης στη ρωσική πολεμική προσπάθεια.
Αν και ο ακριβής χρόνος παράδοσης της αποστολής στη Ρωσία είναι ασαφής, οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα όπλα θα παραδοθούν σίγουρα πριν από το τέλος του έτους.

Γιατί τα drones διαδραματίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας

Τα drones έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σύγκρουση από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά η χρήση τους έχει αυξηθεί ιδιαίτερα από το καλοκαίρι, όταν οι ΗΠΑ και το Κίεβο ανακοίνωσαν ότι η Μόσχα απέκτησε drones από το Ιράν.
Τις τελευταίες εβδομάδες αυτά τα ιρανικά drones έχουν χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσουν κρίσιμες ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία.
Τα ιρανικά drones είναι γνωστά ως «περιφερόμενα πυρομαχικά» επειδή είναι ικανά να κάνουν κύκλους για κάποιο χρονικό διάστημα σε μια περιοχή που προσδιορίζεται ως πιθανός στόχος και να χτυπούν μόνο όταν εντοπιστεί ένας εχθρικός στόχος.
Είναι μικρά, φορητά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα, αλλά το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν και μπορούν να εκτοξευθούν από απόσταση.
Η αποστολή περαιτέρω ιρανικών όπλων στη Ρωσία είναι μια κίνηση που αναμένεται ότι θα επιφέρει περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων Ιράν - ΗΠΑ

Πριν δύο μέρες ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Ιράν Rob Malley είπε ότι η κυβέρνηση Biden δεν πρόκειται να «σπαταλήσει τον χρόνο μας» στις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας «αν δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα».
Η υποστήριξη της Τεχεράνης στη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας και η καταστολή των διαδηλώσεων που προκλήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini τον Σεπτέμβριο, ώθησαν τις ΗΠΑ να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στο Ιράν.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο John Kirby, ο συντονιστής επικοινωνίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, είπε ότι η παρουσία ιρανικού προσωπικού ήταν απόδειξη της άμεσης εμπλοκής της Τεχεράνης στη σύγκρουση.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό που εδρεύει στην Κριμαία πιλοτάρει ιρανικά drones και ότι τα χρησιμοποιεί για να πραγματοποιεί επιδρομές σε ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων κατά του Κιέβου» σημείωσε ο Kirby.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης