Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Μετά από 16 ώρες σιωπής, ο ηττημένος Bolsonaro αναμένεται να μιλήσει για το εκλογικό αποτέλεσμα

Βραζιλία: Μετά από 16 ώρες σιωπής, ο ηττημένος Bolsonaro αναμένεται να μιλήσει για το εκλογικό αποτέλεσμα
Η παρατεταμένη σιωπή του απελθόντος προέδρου εγείρει ανησυχίες ότι θα  αμφισβητήσει την νίκη του Luis Ignacio Lula da Silva στον δεύτερο γύρο των βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών
Σχετικά Άρθρα
Μετά από ώρες «σιγής ασυρμάτου» ο Zair Bolsonaro θα σπάσει τη σιωπή του εντός των επόμενων ωρών μιλώντας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου των Προοδευτικών, ενός κόμματος φίλα προσκείμενου στον απερχόμενο πρόεδρο της Βραζιλίας.
Έχουν περάσει πάνω από 16 ώρες από την ήττα του στις προεδρικές εκλογές και ο ακροδεξιός πρόεδρος δεν έχει ακόμη πει ούτε μια λέξη δημοσίως, πόσο δε μάλλον να παραδεχτεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.
«Καταρχάς, θέλουν από αυτόν να διαβάσει ένα κείμενο, αλλά η μορφή δεν έχει ακόμη καθοριστεί», είπε ο Klaudio Kahado, επισημαίνοντας ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο Bolsonaro θα παραδεχτεί δημόσια την ήττα του.
Λίγοι έχουν δει τον απερχόμενο πρόεδρο αφότου ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα και ο ίδιος έχει τηρήσει απόλυτη σιωπή - μια ασυνήθιστη στάση για έναν ομιλητικό ηγέτη που του αρέσει να μιλά σε ζωντανή μετάδοση και να κάνει συνεχώς αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το πολιτικό του πρότυπο ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
Η ασυνήθιστη σιωπή του έχει εγείρει ανησυχίες ότι σχεδιάζει να αμφισβητήσει την οριακή νίκη του Luis Ignacio Lula da Silva στον δεύτερο γύρο των βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών.
Οι Βραζιλιάνοι αναρωτιούνται αν σχεδιάζει να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών ή αν έχει συνειδητοποιήσει ότι τα ψέματα τέλειωσαν, όλα έχουν καθοριστεί και θα πρέπει να παραδεχτεί την ήττα του.
Ενώ η σιωπή του Bolsonaro κάνει πολλούς Βραζιλιάνους να ανησυχούν ότι μπορεί να μην παραδεχτεί την ήττα του, διεθνείς παρατηρητές και διπλωμάτες επισημαίνουν ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί της Βραζιλίας θα επικρατήσουν.
Ο χρόνος τελειώνει για να αμφισβητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς πολλοί ξένοι ηγέτες, πολιτικοί σύμμαχοι και υψηλού προφίλ υποστηρικτές έχουν ήδη αναγνωρίσει τη νίκη του Lula.
Ο Bolsonaro δεν έχει ακόμη καλέσει τον αντίπαλό του για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.
Ένα ανώτερο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του απερχόμενου προέδρου είπε ότι ο Bolsonaro πήγε το πρωί στο προεδρικό μέγαρο χωρίς συνοδεία, δεν είχε συναντήσεις, ούτε δεχόταν τηλεφωνήματα ακόμη και από τους στενότερους συνεργάτες του.
Οι τρεις γιοι του, που είναι πολύ δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τηρούν επίσης... σιγή ασυρμάτου και δεν ανήρτησαν τίποτα από τότε που η εκλογική αρχή της Βραζιλίας κήρυξε τον Lula νικητή.
Ένας ιστότοπος με σατιρικό περιεχόμενο, ο O Sensacionalista, αστειεύτηκε ότι το πρώτο επίτευγμα του Lula ήταν ότι κατάφερε να σωπάσει τον Bolsonaro για 16 ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης