Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Ελέγξαμε τον ισχυρισμό του Biden ότι 55 μεγάλες εταιρείες δεν πλήρωσαν φόρους - Να το ψέμα που εντοπίσαμε!

Twitter: Ελέγξαμε τον ισχυρισμό του Biden ότι 55 μεγάλες εταιρείες δεν πλήρωσαν φόρους - Να το ψέμα που εντοπίσαμε!
Ο έλεγχος κατέστη δυνατός χάρη στο πρόγραμμα Birdwatch που κυκλοφόρησε το Twitter ενόψει των επερχόμενων ενδιάμεσων εκλογών
Σχετικά Άρθρα

Το Twitter έλεγξε  τον ισχυρισμό του προέδρου Joe Biden ότι «55 μεγάλες εταιρείες σε εθνικό επίπεδο δεν πλήρωσαν φόρους για το 2020» και επιβεβαίωσε ότι «μόνο 14 από αυτές ήταν επιλέξιμες για φορολογία».
Ο πρόεδρος Biden ανέβασε μήνυμα στο Twitter για να περηφανευτεί σχετικά με το νόμο του για τη μείωση του πληθωρισμού, χρησιμοποιώντας κάποια από τα αγαπημένα του στοιχεία που αφορούν τις εταιρείες.
«Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τα γεγονότα», έγραψε ο πρόεδρος σε ανάρτηση του.
«Το 2020, 55 εταιρείες έβγαλαν 40 δισεκατομμύρια δολάρια.
Και πλήρωσαν ομοσπονδιακούς φόρους μηδέν.
Το διάταγμα μου για τη μείωση του πληθωρισμού βάζει τέλος σε αυτό», υποστήριξε ο Biden.
Στην ανάρτηση του Biden ωστόσο το Twitter επισύναψε μια ειδοποίηση από το νέο πειραματικό πρόγραμμα ελέγχου γεγονότων που έχει δημιουργήσει, το γνωστό ως «Birdwatch», και το οποίο συμπεριλαμβάνει περιεχόμενο που μπορούν να προσθέσουν οι αναγνώστες και που «οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να μάθουν».
Το σημείωμα παρέπεμπε σε μια ανάλυση του 2021 από την Washington Post, που ανέφερε ότι «από τις 55 εταιρείες στις οποίες αναφέρονται τα tweet, μόνο 14 είχαν κέρδη μεγαλύτερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και θα ήταν επιλέξιμες σύμφωνα με το νόμο του Biden».
Ο νόμος του Biden για τον πληθωρισμό, που ο πρόεδρος υπέγραψε τον Αύγουστο, θεσπίζει έναν ελάχιστο φόρο 15% για τις εταιρείες που βγάζουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως σε μια προσπάθεια να μειώσει τον πληθωρισμό.
Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι ο νόμος που υποστηρίζεται από τους Δημοκρατικούς δεν θα μειώσει τον πληθωρισμό όπως ισχυρίζεται ο Biden και μπορεί να καταλήξει να βλάψει την αμερικανική οικονομία.
Με το ίδιο νόμο, 80 δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακών φόρων περνούν στις Υπηρεσίες Ομοσπονδιακών Εσόδων για να προσλάβουν περίπου 87.000 νέους πράκτορες.
Ο νόμος περί επιβολής ομοσπονδιακής φορολογίας 15% σε εταιρείες με έσοδα άνω του 1 δις δολάρια εγκρίθηκε αφότου ο πρόεδρος Biden είχε επαναλάβει τον αριθμό των 55 εταιρειών τουλάχιστον 40 φορές από τον περασμένο Απρίλιο, είτε σε ομιλίες είτε σε συνεντεύξεις, σύμφωνα με το Factbase, έναν ιστότοπο που παρακολουθεί τις δημόσιες δηλώσεις του Biden.
Ο αριθμός των «55» προήλθε  αρχικά από μια έκθεση που εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο από το Ινστιτούτο Φορολογίας και Οικονομικής Πολιτικής.
Η συγκεκριμένη αριστερή δεξαμενή σκέψης ισχυρίστηκε ότι 55 κερδοφόρες εταιρείες απέφυγαν όλους τους ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος παρά το γεγονός ότι όλες μαζί κέρδισαν σχεδόν 40,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισόδημα προ φόρων το 2020.
Ωστόσο, από τις 55 εταιρείες, οι 41 εταιρείες - που έχουν έσοδα λιγότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βάση  - δεν υπόκεινται στον ελάχιστο εταιρικό φόρο, ακόμη και στο πλαίσιο του φιλόδοξου νομοσχεδίου του Biden.


Να προσθέσουμε ότι το Twitter κυκλοφόρησε το Birdwatch ενόψει των επερχόμενων ενδιάμεσων εκλογών.
Η νέα δυνατότητα είναι ορατή στους χρήστες στις ΗΠΑ  και συνήθως περιέχει πρόσθετες πηγές για μια εμβάθυνση σε ένα συγκεκριμένο θέμα.
O εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης