Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πέφτει ο Biden, στο 39% η δημοτικότητά του ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Πέφτει ο Biden, στο 39% η δημοτικότητά του ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου
Άσχημα νέα για τους Δημοκρατικούς δύο εβδομάδες από τις ενδιάμεσες εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Περαιτέρω υποχώρηση στο 39% καταγράφει η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, γεγονός που αντικατοπτρίζει και το πρόβλημα που έχουν οι Δημοκρατικοί ενόψει των εξαιρετικά κρίσιμων ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για το Reuters, μόλις το 39% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του Biden, ποσοστό μειωμένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται πως η δημοτικότητά του είχε κατρακυλήσει στο 36% τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στα δυσοίωνα μηνύματα για τους Δημοκρατικούς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου κατά τις οποίες εκτιμάται πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ενδεχομένως και στη Γερουσία, πρόβλεψη που αν επιβεβαιωθεί, θα καταστήσει πρακτικά αδύνατο για τον Biden να περάσει όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια που θέλει, όπως μεταξύ άλλων για το δικαίωμα στις αμβλώσεις, για την κλιματική κρίση, κοκ.
Βάσει της δημοσκόπησης, σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες Αμερικάνους υπέδειξε την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ενώ ένας στους 10 επεσήμανε την εγκληματικότητα.
Μόλις ένας στους 20 υπέδειξε το ζήτημα του δικαιώματος στην άμβλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης