Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hochstein (σύμβουλος Biden): Το πετρέλαιο είναι ό,τι έχει απομείνει στη Ρωσία - Με αυτό χρηματοδοτεί τον πόλεμο

Hochstein (σύμβουλος Biden): Το πετρέλαιο είναι ό,τι έχει απομείνει στη Ρωσία - Με αυτό χρηματοδοτεί τον πόλεμο
Η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου και πετρελαίου για την ΕΕ κατά το 2021
Σχετικά Άρθρα

Την άποψη ότι ο πρόεδρος, Vladimir Putin, έχει καταστρέψει τη ρωσική οικονομία εξέφρασε ο Amos Hochstein, ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden.
«Το πετρέλαιο είναι το μοναδικό που έχει απομείνει σε αυτή την οικονομία... Ο Putin έχει καταστρέψει την υπόλοιπη οικονομία» δήλωσε ο Hochstein μιλώντας στο CNBC και συνέχισε «το μόνο που του έχει απομείνει είναι το υλικό που βγαίνει από το έδαφος. Δεν θα πουλάει πια το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, οπότε το μόνο που του μένει είναι το πετρέλαιο, οπότε με αυτό χρηματοδοτεί αυτόν τον πόλεμο».
Σημειώνεται ότι η ρωσική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση κατά το β' τρίμηνο του 2022, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αναμένεται εμβάθυνση της ύφεσης στα επόμενα τρίμηνα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ΔΝΤ αναμένεται συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας κατά 3,4% το 2022.
Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ΕΕ κατά το 2021. Ωστόσο, οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην ΕΕ έχουν μειωθεί για φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης