Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ακινητοποιημένα στα λιμάνια 219 πλοία που μεταφέρουν σιτηρά, «μπλόκο» στις εξαγωγές

Ουκρανία: Ακινητοποιημένα στα λιμάνια 219 πλοία που μεταφέρουν σιτηρά, «μπλόκο» στις εξαγωγές
Συγκεκριμένα, 101 άδεια πλοία περιμένουν επιθεώρηση για να εισέλθουν στα ουκρανικά λιμάνια, 22 αναμένουν να φύγουν από τα ουκρανικά λιμάνια, 95 πλοία με προϊόντα περιμένουν επιθεώρηση
Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 ότι η πραγματοποίηση των δρομολόγιων για 218 πλοία που εμπλέκονται στη συμφωνία σιτηρών είναι ουσιαστικά αδύνατη.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή στις εξαγωγές προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στα νερά της Σεβαστούπολης, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το πρωί του Σαββάτου (29/10), το Κίεβο πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση σε πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικά πλοία στη βάση της Σεβαστούπολης.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του ουκρανικού 73ου Ειδικού Κέντρου Θαλάσσιων Επιχειρήσεων έγινε από Βρετανούς σαμποτέρ.

Τα πλοία στα λιμάνια

«Λόγω του γεγονότος ότι η ουκρανική πλευρά, από τις 30 Οκτωβρίου, δεν έχει άδεια από το κοινό συντονιστικό κέντρο για να περάσει από τον ‘’ασφαλή διάδρομο ‘’και να πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις, 218 πλοία είναι πράγματι αποκλεισμένα στις σημερινές τους θέσεις», δήλωσε το Υπουργείο Υποδομών. δήλωσε η Ουκρανία στο κανάλι της στο Telegram.
Σύμφωνα με το υπουργείο, συγκεκριμένα, 101 άδεια πλοία περιμένουν επιθεώρηση για να εισέλθουν στα ουκρανικά λιμάνια, 22 αναμένουν να φύγουν από τα ουκρανικά λιμάνια, 95 πλοία με προϊόντα περιμένουν επιθεώρηση για να σταλούν στον τελικό καταναλωτή.

Η συμφωνίες της Μαύρης Θάλασσας για τα τρόφιμα

Στην Κωνσταντινούπολη , στις 22 Ιουλίου, υπογράφηκαν πολυμερείς συμφωνίες για την άρση των περιορισμών στην προμήθεια ρωσικών προϊόντων προς εξαγωγή και για τη βοήθεια της Ρωσίας στις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.
Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε από εκπροσώπους της Ρωσίας, της Τουρκίας , της Ουκρανίας και του ΟΗΕ , περιλαμβάνει την εξαγωγή σιτηρών, τροφίμων και λιπασμάτων μέσω της Μαύρης Θάλασσας από τρία λιμάνια, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya ότι μέρος της συμφωνίας για τα τρόφιμα σχετικά με την εξαγωγή ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων δεν λειτουργεί. Εξαιτίας αυτού, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αποκλείεται η λύση της συμφων


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης