Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να μην θέσει η Μόσχα σε κίνδυνο πλοία με σιτηρά – Ο Putin εξάγει τον πόλεμο

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να μην θέσει η Μόσχα σε κίνδυνο πλοία με σιτηρά – Ο Putin εξάγει τον πόλεμο
«Εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν και η Ρωσία θέτει ξανά σε κίνδυνο την ασφάλεια των πλοίων με σιτηρά. Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε η υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας Analena Baerbock
Σχετικά Άρθρα

Με αφορμή την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στην συμφωνία του ΟΗΕ για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock μιλώντας στην εκπομπή "Bericht aus Berlin" της ARD, κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι με τον αποκλεισμό των εξαγωγών σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια προτίθεται να μεταφέρει τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του σε άλλα σημεία του πλανήτη.
Λίγο νωρίτερα η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών καλούσε τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία.
«Εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν σε όλο τον κόσμο και η Ρωσία για άλλη μια φορά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πλοίων με σιτηρά.
Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωνε η πολιτικός των Πρασίνων στο Βερολίνο.
«Δεν μπορεί να εξαρτάται από τα πολεμικά σχέδια του ρώσου προέδρου αν θα μπορέσουν να πληρώσουν το επόμενο γεύμα τους οικογένειες στον Λίβανο, τον Νίγηρα ή το Μπαγκλαντές».
Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επισήμανε ότι αυτή την ώρα δεκάδες φορτηγά πλοία βρίσκονται εν πλω προς την Ουκρανία προκειμένου να παραλάβουν σιτηρά για λογαριασμό διαφόρων χωρών:
«Προτρέπουμε την Ρωσία να μην θέσει σε κίνδυνο αυτά τα πλοία και να τηρήσει όσα υποσχέθηκε στην διεθνή κοινότητα».
Υπογράμμισε ότι χάρη στη συμφωνία για τα σιτηρά, που υπεγράφη τον Ιούλιο, οι τιμές των σιτηρών στις διεθνείς αγοράς έχουν περιοριστεί σε ανεκτά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης