Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Προειδοποιούμε τη διεθνή κοινότητα για τη «βρώμικη» βόμβα του Κιέβου

Peskov (Ρωσία): Προειδοποιούμε τη διεθνή κοινότητα για τη «βρώμικη» βόμβα του Κιέβου
Επικοινωνία Shoigu με τον Κινέζο και Ινδό ομόλογο του
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Ρωσία θα συνεχίσει να προειδοποιεί τη διεθνή κοινότητα για την πρόθεση της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει «βρώμικη» βόμβα διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος υποστήριξε ότι η Μόσχα επιθυμεί να υπάρξει ενεργητική απάντηση από τη διεθνή κοινότητα.
Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu ενημέρωσε για το θέμα αυτό τον Κινέζο και Ινδό ομόλογο του.
Όπως αναφέρεται ο Shoigu ενημέρωσε τον Ινδό Rajnath Singh ότι καμία πλευρά στη σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ινδικής κυβέρνησης.
«Η προοπτική χρήσης ραδιενεργών ή πυρηνικών όπλων είναι αντίθετη στις βασικές αρχές της ανθρωπότητας» τόνισε ο Singh, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη να επιλυθεί η σύγκρουση μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.
Επιπλέον, ο Shoigu μιλώντας με τον Κινέζο ομόλογό του, Wei Fenghe του εξέφρασε «την ανησυχία του σχετικά με ενδεχόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Ουκρανία με τη χρήση ‘βρόμικης βόμβας’», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο.
Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία και η Δύση έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς της Μόσχας, τους οποίους έχουν εκφράσει αρκετοί Ρώσοι αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τους οποίους το Κίεβο ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα», δηλαδή συμβατικά εκρηκτικά με ραδιοενεργό υλικό.
Το ζήτημα συζητήθηκε χθες Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με πρωτοβουλία της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης