Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin θέλει να οριοθετήσει τον υβριδικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το ΝΑΤΟ κλιμακώνει, η Ρωσία έτοιμη για σκληρή απάντηση

Ο Putin θέλει να οριοθετήσει τον υβριδικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το ΝΑΤΟ κλιμακώνει, η Ρωσία έτοιμη για σκληρή απάντηση
Μόνο ένα γεγονός μπορεί να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση - Η ήττα του Biden στις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου δεν θα επιτρέπει στους δημοκρατικούς να χορηγούν χρρήματα και όπλα στους Ουκρανούς εάν δεν συμφωνούν οι ρεπουμπλικάνοι

Εάν δει κανείς με στρατιωτικούς όρους την κατάσταση στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να οριοθετήσουν τα εδάφη ανατολικά του Δνείπερου ποταμού ελέγχοντας το Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson.
Ταυτόχρονα με στόχο να αποδυναμώσουν οι ρώσοι το καθεστώς Zelensky και να αποδυναμώσουν τα σχέδια του Ουκρανικού στρατού για αντεπιθέσεις ειδικά σε Kherson και Donbass μια περιοχή περίπου 1000 χιλιομέτρων… συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την Ουκρανία, έχοντας καταστρέψει το 40% των ενεργειακών υποδομών της χώρας.
Ο στόχος των ρώσων που χτυπούν μονάδες ενέργειας αλλά και άλλων δημοσίων παροχών είναι να δημιουργηθεί μηχανισμός αμφισβήτησης του Zelensky όταν θα έρθει ο χειμώνας και οι άμαχοι Ουκρανοί θα αναζητούν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.
Επί της ουσίας ο ρώσος Πρόεδρος Putin θέλει να οριοθετήσει το μέτωπο στην Ουκρανία και ταυτόχρονα να οριοθετήσει τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας…
Ενώ η οριοθέτηση του μετώπου στην Ουκρανία είναι ένας δύσκολος αλλά εφικτός στόχος ο υβριδικός πόλεμος της Δύσης που στοχεύει στην αποδυνάμωση οικονομική και στρατιωτική της Ρωσίας… συνεχίζεται και κλιμακώνεται…

Οι 5 λόγοι που δείχνουν κλιμάκωση… ενώ η Ρωσία θέλει επειγόντως αποκλιμάκωση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν τα δύο πρώτα επίγεια συστήματα αεράμυνας μικρής έως μεσαίας εμβέλειας NASAMS στην Ουκρανία, δήλωσε ο Greg Hayes, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής του συστήματος Raytheon Technologies.
«Μόλις παραδώσαμε δύο συστήματα NASAMS τα οποία εγκαθίστανται στην Ουκρανία»
Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν συνολικά οκτώ από αυτά τα συστήματα στην Ουκρανία ως μέρος της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας.
Αυτό σημαίνει ότι τα συστήματα θα κατασκευαστούν βάσει σύμβασης με τον κατασκευαστή τους, αντί να αφαιρούνται από τα αποθέματα του Πενταγώνου.

Οι Ουκρανοί αναμένουν άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη από την Δύση

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov πιστεύει ότι η Ουκρανία θα λάβει άρματα μάχης και μαχητικά δυτικής κατασκευής.
Μιλώντας για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τη Δύση, ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας είπε: «Αν ακούσετε ότι αυτό είναι αδύνατο, σημαίνει ότι θα είναι δυνατό στο μέλλον».
«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι τα άρματα μάχης Abrams θα είναι δυνατά στο μέλλον και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δυνατά και μαχητικά όπως τα F-16, F-15 ή Gripen από τη Σουηδία», πρόσθεσε.
Ο Ουκρανός υπουργός άμυνας δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες είχαν αρνηθεί προηγουμένως να προμηθεύσουν ορισμένους τύπους όπλων, τα οποία τώρα μεταφέρονται στο μέτωπο.
Μεταξύ αυτών είναι drones, πυραυλικά συστήματα και εγκαταστάσεις πυροβολικού.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι αρχές των ΗΠΑ, είχαν προηγουμένως χαρακτηρίσει την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας Stinger στην Ουκρανία παράνομη και ακατάλληλη για πολιτικούς λόγους.
Αργότερα άλλαξαν θέση.

Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα «περιμένουν επίσης μια πολιτική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών» σχετικά με την προμήθεια τεθωρακισμένων δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία.
«Μετά το πρώτο Abrams, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε Leopards, Marders και άλλα βαριά τεθωρακισμένα οχήματα όπως τανκς» ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός άμυνας.

Ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας πιστεύει ότι οι δυτικοί κατασκευαστές μπορούν να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα διαφόρων όπλων με βάση την εμπειρία χρήσης τους από τον ουκρανικό στρατό σε μάχες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία χρειάζεται να οργανώσει ένα «σύστημα επισκευής και συντήρησης» του υπάρχοντος στρατιωτικού εξοπλισμού. Επιπλέον, ο Reznikov τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κοινών επιχειρήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία και άλλες χώρες για την ανάπτυξη όπλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο θα πρέπει να αναπτύξει την παραγωγή drones, παρόμοιων συσκευών για χρήση στη θάλασσα και επίγειων ρομποτικών συστημάτων.

Ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει τώρα απόλυτη ανάγκη από νέα συστήματα αεράμυνας που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση τόσο των πυραύλων όσο και των drones.

Οι 5 λόγοι που εμπνέουν ανησυχία

Τι θα συμβεί αν το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής «βοήθειας» που αποστέλλεται στην Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος να τοποθετηθούν τα όπλα του ΝΑΤΟ πριν από την άμεση εμπλοκή των στρατευμάτων;
Εάν το ΝΑΤΟ κινητοποιούσε τους στρατιώτες του και άρχιζε να κατευθύνεται προς την Ουκρανία, η Ρωσία έβλεπε τις εξελίξεις… Αλλά εάν τα όπλα που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ρωσίας αποστέλλονταν με τη μορφή «βοήθειας» αλλά δεν χρησιμοποιούνταν στην πραγματικότητα από τις ουκρανικές δυνάμεις, τότε θα ήταν ευκολότερο να αιφνιδιαστεί η Ρωσία με μια επίθεση.
Αυτό το σενάριο είναι μια θεωρία, ωστόσο ενίοτε οι θεωρίες βγαίνουν αληθινές.
Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και σε διεθνές επίπεδο.
Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ έχουν απόλυτη εμμονή με τη «νίκη» στην Ουκρανία…

1) Μια «βρώμικη βόμβα»;

Υπήρχαν πολλές θεωρίες για την πιθανότητα η Ρωσία να αρχίσει να χρησιμοποιεί τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία και τώρα οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να πυροδοτήσουν μια «βρώμικη βόμβα» στο έδαφός τους για να παρακινήσουν τις δυτικές δυνάμεις να εμπλακούν στη σύγκρουση…
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι η Ουκρανία προετοίμαζε μια «πρόκληση» με ραδιενεργό μηχανισμό, ένας έντονος ισχυρισμός ενώ η Ρωσία… αγωνίζεται να ανακόψει την ουκρανική προέλαση στο νότο και χτίζει αμυντικές θέσεις εν αναμονή των ουκρανικών επιθέσεων σε άλλα μέρη.

2) Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ αναπτύσσεται στην Ανατολική Ευρώπη

Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία είναι μια από τις πιο διάσημες μονάδες στην ιστορία του στρατού των ΗΠΑ και αναπτύχθηκαν στην Ευρώπη «για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 80 χρόνια» …
Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Αμερικανικού Στρατού αναπτύχθηκε στην Ευρώπη για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η μονάδα ελαφρού πεζικού, με το παρατσούκλι «Screaming Eagles», εκπαιδεύεται να αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε πεδίο μάχης στον κόσμο μέσα σε λίγες ώρες, έτοιμη να πολεμήσει.
Προς το παρόν, οι «Screaming Eagles» συμμετέχουν σε «ασκήσεις» κοντά στα ουκρανικά σύνορα, αλλά το CBS News αναφέρει ότι είναι «έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα με την Ουκρανία» εάν αυτό καταστεί απαραίτητο…
Οι διοικητές των «Screaming Eagles» είπαν επανειλημμένα στο CBS News ότι είναι πάντα «έτοιμοι να πολεμήσουν άμεσα».

3) Ένα εκατομμύριο βλήματα

Οι ΗΠΑ δεν έχουν οπλίσει ποτέ κανέναν όπως εξοπλίζουν τους Ουκρανούς.
Οι αμερικανοί έχουν ήδη δώσει στην Ουκρανία «πάνω από ένα εκατομμύριο πάσης φύσεως πυρομαχικών» από την αρχή του πολέμου…
Αυτό περιλαμβάνει έως και 903.000 βλήματα των 155 χλστ. καθώς και 3.000 κατευθυνόμενους πυραύλους M982 Excalibur, 7.000 βλήματα Remote Anti-Armor Mine System (RAAMS) και 180.000 βλήματα οβίδων των 105 χλστ.
Εν τω μεταξύ ένα νέο «πακέτο βοήθειας» ετοιμάζεται στο Κογκρέσο που θα έδινε στους Ουκρανούς άλλα 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια …
Το νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο πιθανότατα θα είναι μέρος ενός νομοσχεδίου δαπανών γενικής χρήσης, θα μπορούσε να είναι της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

4) Ιρανοί στρατιώτες στην Ουκρανία;

Πολλοί «μισθοφόροι» από τα δυτικά έθνη πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τώρα οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ιρανικά στρατεύματα έχουν εισέλθει στην Ουκρανία και «εμπλέκονται άμεσα στο έδαφος» σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους Ρώσους…
Τα ιρανικά στρατεύματα «εμπλέκονται άμεσα στο έδαφος» στην Κριμαία υποστηρίζοντας επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που αγοράστηκαν από το Ιράν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά ουκρανικών στόχων.
Αυτή η σύγκρουση στην Ουκρανία γίνεται όλο και περισσότερο «παγκόσμιος πόλεμος» κάθε μέρα που περνά.
Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσουν στόχους σε όλη την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει βαθιά.

5)Ανελέητος βομβαρδισμός από τους ρώσους της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις έδειξαν… τις δυνατότητες τους.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Κριμαία, άρχισαν να βομβαρδίζουν ανηλεώς τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ουκρανία
Πύραυλοι και drones χρησιμοποιούνται για να χτυπούν κυρίως σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
Ο Kyrylo Tymoshenko, βασικός σύμβουλος του προέδρου Volodymyr Zelensky, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τώρα περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι χωρίς ρεύμα σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Και οι δύο πλευρές απλώς συνεχίζουν να κλιμακώνουν την κατάσταση φέροντας πιο κοντά το χάος.
Η κυβέρνηση Biden φαίνεται να είναι εντελώς αντίθετη σε οποιαδήποτε σενάριο διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους, και προφανώς αυτό είναι τραγικό λάθος.
Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν και συνεχίζουν να στέλνουν περισσότερα όπλα.
Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει επίσης την ένταση στο Ουκρανικό.
Η Ρωσία ενώ θα ήθελε να έχει οριοθετήσει το Ουκρανικό…στην πράξη θα υποχρεωθεί να δώσει σκληρή απάντηση… σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αλλά και στο καθεστώς – μαριονέτα της Ουκρανίας.

Μόνο ένα γεγονός μπορεί να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση.
Η ήττα του Biden στις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου δεν θα επιτρέπει στους δημοκρατικούς να χορηγούν χρρήματα και όπλα στους Ουκρανούς εάν δεν συμφωνούν οι ρεπουμπλικάνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης