Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arestovych (Ουκρανία): Στην Kherson η πιο σκληρή μάχη του πολέμου - Ούτε εμείς ούτε οι Ρώσοι υποχωρούν

Arestovych (Ουκρανία): Στην Kherson η πιο σκληρή μάχη του πολέμου - Ούτε εμείς ούτε οι Ρώσοι υποχωρούν
Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Kherson οι Ρώσοι λέει ο Oleksiy Arestovych
Σχετικά Άρθρα

Η μάχη στην Kherson θα είναι η πιο σκληρή προειδοποιεί ο Oleksiy Arestovych, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, ο οποίος επισημαίνει ότι ούτε οι Ουκρανοί ούτε οι Ρώσοι πρόκειται να υποχωρήσουν και να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Τη στιγμή που οι τοπικές αρχές της περιοχής της Kherson, η οποία πλέον έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία, ωθούν τους πολίτες στο να την εγκαταλείψουν, οι ρωσικές δυνάμεις κτίζουν τη γραμμή άμυνας τους απέναντι στην αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση.
Ενόψει μάλιστα αυτής της μεγάλης σύγκρουσης στην Kherson, την οποία οι Ρώσοι είχαν καταλάβει από τις πρώτες ημέρες της εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου, υπάρχει εδώ και αρκετές ημέρες ένας πόλεμος προπαγάνδας σχετικά με την ανατίναξη του φράγματος της Khakovka αλλά και με το σενάριο χρησιμοποίησης μιας «βρώμικης» βόμβας (βόμβα με ραδιενεργό υλικό).

Δεν εγκαταλείπει κανείς

Υπό αυτά τα δεδομένα ο Arestovych υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι Ρώσοι προτίθεται να φύγουν από την περιοχή.
«Με την Kherson όλα είναι ξεκάθαρα.
Οι Ρώσοι αναδιοργανώνονται, ενισχύοντας τις θέσεις τους εκεί.
Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν ετοιμάζεται να αποσυρθεί.
Αντιθέτως, οι πιο σκληρές συγκρούσεις θα διεξαχθούν στην Kherson» είπε ο Arestovych.

Στρατηγική η σημασία της Kherson

Η Kherson είναι μια από τις πλέον στρατηγικές περιοχές που έχει κατακτήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου η Ρωσία.
Καθώς από εκεί οι Ρώσοι μπορούν να ελέγχουν την χερσαία πρόσβαση στην Κριμαία αλλά και την περιοχή που εκβάλει ο ποταμός Δνείπερος, ο οποίος επί της ουσίας διχοτομεί την Ουκρανία.
Άλλωστε η Kherson είναι και η περιοχή που «προστατεύει» όχι μόνο την Κριμαία αλλά και τις υπόλοιπες «κατακτήσεις» της Ρωσίας στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης