Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Ρωσίας: Το Κίεβο ετοιμάζει προβοκάτσια - Θα χρησιμοποιήσει βρώμικη βόμβα ή πυρηνικά για να μας κατηγορήσει

Προειδοποίηση Ρωσίας: Το Κίεβο ετοιμάζει προβοκάτσια - Θα χρησιμοποιήσει βρώμικη βόμβα ή πυρηνικά για να μας κατηγορήσει
Η δυσπιστία των Δυτικών, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και απειλή υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα

Νέα προειδοποίηση ότι το Κίεβο σκοπεύει να κάνει χρήση μιας «βρώμικης» βόμβας ή ενός πυρηνικού όπλου «χαμηλής απόδοσης» προκειμένου να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία απευθύνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τη στιγμή που μια σειρά από Ρώσοι αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τη στάση και τη ρητορική της Δύσης όσον αφορά την χρήση πυρηνικών όπλων από το Κίεβο αναφερόμενοι κυρίως στην αντίδραση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, οι οποίες υποτίμησαν τις ρωσικές καταγγελίες για τον κίνδυνο το Κίεβο να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη» βόμβα στο πολεμικό μέτωπο..

Έχουμε στοιχεία

«Το υπουργείο Άμυνας έχει στοιχεία ότι το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει μια πρόκληση που περιλαμβάνει την έκρηξη μιας λεγόμενης «βρώμικης» βόμβας ή ενός πυρηνικού όπλου χαμηλής απόδοσης.
Σκοπός της πρόκλησης είναι να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στην Ουκρανία, έτσι ώστε να εξαπολύσουν μια μεγάλη αντιρωσική εκστρατεία σε όλο τον κόσμο με στόχο την υπονόμευση της εμπιστοσύνης προς τη Μόσχα» υποστήριξε ο Igor Kirillov, επικεφαλής του ρωσικού στρατού για την προστασία από ραδιενεργά, χημικά και βιολογικά όπλα.
Και ο Kirillov αναφέρθηκε στην ομιλία του Zelensky στο Μόναχο τον περασμένο Φεβρουάριου, όταν και όπως είπε, εξέφρασε την πρόθεση του να αποκαταστήσει το πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας.
«Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ο Zelensnky κάλεσε επανειλημμένα τις χώρες του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν πλήγματα στη Ρωσία», είπε ο Kirillov, υπενθυμίζοντας ότι στις 22 Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στα καναδικά τηλεοπτικά κανάλια, ο Zelensnky προέτρεψε τον κόσμο να χτυπήσει το Κρεμλίνο εάν η Ρωσία χτυπήσει το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο Sergey Naryshkin, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, υποστήριξε πως είναι εξαιρετικά ανησυχητική η ρητορική της Δύσης και ανεπίτρεπτη η στάση της, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky είναι ένας πυρηνικός τρομοκράτης και η Δύση είναι συνεργός του.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είπε ότι η δυσπιστία των Δυτικών, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και απειλή.

Θέλουν πυρηνικά

«Βρίσκω τη δυτική ρητορική σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εξαιρετικά ανησυχητική.
Είναι ανεπίτρεπτη» είπε ο Naryshkin, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να επιτρέψει ο κόσμος στο Κίεβο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
«Ότι το σημερινό καθεστώς του Κιέβου επιθυμεί να έχει πυρηνικά όπλα, η ανθρωπότητα μπόρεσε να το δει σε πολλές περιπτώσεις, αρχίζοντας από την ημέρα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky μίλησε μια διάσκεψη ασφαλείας στο Μόναχο.
Οι φιλοδοξίες του να κατέχει πυρηνικά όπλα ήταν ξεκάθαρες ήδη από τότε.
Ο κόσμος δεν πρέπει να το επιτρέψει να συμβεί» υπογράμμισε ο Naryshkin, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν η ρωσική ρητορική «θα άφηνε περιθώρια για μια πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων», απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά.

Πυρηνικός τρομοκράτης ο Zelensky - Συνεργός η Δύση

Για μεθόδους πυρηνικής τρομοκρατίας, σαν και αυτές που χρησιμοποιούσε η al Qaeda του Osama bin Laden, κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodimir Zelensky ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin, ο οποίος κατηγορεί τη Δύση ότι είναι συνεργός του καθεστώτος του Κιέβου.
«Οι μέθοδοι της πυρηνικής τρομοκρατίας δεν έχουν αλλάξει.
Αυτές που χρησιμοποιούσε ο Osama bin Laden, χρησιμοποιεί τώρα και ο Zelensky.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, παρέχοντας οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Zelensky, γίνονται χορηγοί και συνεργοί της πυρηνικής τρομοκρατίας» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Volodin.

Πυρά στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Volodin, πριν από περίπου 20 χρόνια οι ΗΠΑ υποστήριζαν πως «οι τρομοκράτες της Al Qaeda υπό τον Osama bin Laden, είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε ραδιενεργές ουσίες» και ότι «σχεδίαζαν να δημιουργήσουν μια «βρώμικη» βόμβα ικανή να μολύνει μια μεγάλη περιοχή με ραδιενέργεια».
«Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη με τη χρήση μιας τέτοιας βόμβας υπήρχε έως το 2011, όταν ο Osama bin Laden εξοντώθηκε» επισημαίνει ο Volodin, ο οποίος επιτίθεται στο Κίεβο.

«Βρώμικη» βόμβα

«Το καθεστώς του Κιέβου διέταξε πυρηνικούς επιστήμονες να φτιάξουν μια «βρώμικη» βόμβα.
Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν κρίσιμες υποδομές πυρηνικών σταθμών - στη Zaporozhia και στο Kursk - προκαλώντας έτσι μια ανθρωπιστική καταστροφή» υπογράμμισε ο Volodin.

Τι είπε ο Peskov

Ο Peskov έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις καταγγελίες που διατυπώνει η Ρωσία σχετικά με τη «βρώμικη» βόμβα που κατηγορεί το Κίεβο πως έχει στα χέρια του.
«Η δυσπιστία ορισμένων κρατών της Δύσης στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική πλευρά για την ύπαρξη «βρώμικης» βόμβας, δεν σημαίνει ότι παύει να υφίσταται η απειλή χρήσης μιας τέτοιας βόμβας.
Η απειλή είναι προφανής» υποστήριξε ο Peskov, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες αυτές τέθηκαν υπόψη πολλών ξένων υπουργών Άμυνας από το Ρώσο υπ. Άμυνας, Sergei Shoigu.
«Είναι στο χέρι τους να πιστέψουν ή να μην πιστέψουν» υπογράμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu είχε τα προηγούμενα 24ωρα συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία και Τουρκία, μεταφέροντας τις ανησυχίες του για πιθανή χρήση από την Ουκρανία μιας «βρώμικης» βόμβας.
Τις αιτιάσεις αυτές της Ρωσίας έχει απορρίψει κατηγορηματικά το Κίεβο ενώ το State Department, μετά τη σχετική ενημέρωση από τη ρωσική πλευρά, ανακοίνωσε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και άλλες δυτικές χώρες, όπως π.χ. η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, δεν θεωρούν δικαιολογημένες τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας για το ενδεχόμενο το Κίεβο να κάνει χρήση μιας «βρώμικης» βόμβας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης