Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγκάντα: Ακόμη 9 νέα κρούσματα ebola στην Καμπάλα – Από τον Σεπτέμβριο πάνω από 90 κρούσματα και 44 θάνατοι

Ουγκάντα: Ακόμη 9 νέα κρούσματα ebola στην Καμπάλα – Από τον Σεπτέμβριο πάνω από 90 κρούσματα και 44 θάνατοι
Τα 7 από τα 9 νέα κρούσματα είναι συγγενείς του άνδρα που νοσούσε και κατέληξε
Σχετικά Άρθρα

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα ebola στην Ουγκάντα, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 90 μολύνσεις με τον ιό και 44 θάνατοι από το ξέσπασμα της νόσου τον Σεπτέμβριο.
Ακόμη 9 κρούσματα ebola στην πρωτεύουσα Kampala, με τα οποία πλέον ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου ανήλθε σε 14 τις τελευταίες 48 ώρες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24/10 η υπουργός Υγείας, Jane Ruth Aceng.
Υπενθυμίζεται ότι το ξέσπασμα ebola στην Ουγκάντα εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο σε αγροτική περιοχή στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ενώ ο ιός εξαπλώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην Kampala των 1,6 εκατ. κατοίκων, από άνδρα που είχε μεταβεί στην πρωτεύουσα από την περιοχή Kassanda για να λάβει ιατρική περίθαλψη, ο οποίος και κατέληξε.

Τα 9 κρούσματα

Τα 7 από τα 9 νέα κρούσματα είναι συγγενείς του άνδρα που πέθανε και ζουν στην γειτονιά Masanafu της Kampala, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Υγείας, Jane Ruth Aceng.
Τα άλλα δύο κρούσματα, είναι υγειονομικός που φρόντισε τον άνδρα και η σύζυγός του.
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν τα νέα κρούσματα είχαν τεθεί σε απομόνωση πριν διαγνωστούν θετικά.
Πάντως, για τα 5 προηγούμενα κρούσματα που είχαν διαγνωσθεί στην Kampala, η υπουργός είχε γνωστοποιήσει το σαββατοκύριακο ότι βρίσκονταν στην απομόνωση στο Νοσοκομείο Mulago.
«Συμπολίτες μου, πρέπει να επαγρυπνούμε. Να αναφέρετε (στις αρμόδιες υπηρεσίες) αν ήρθατε σε επαφή ή γνωρίζετε κάποιον που ήρθε σε επαφή» με κρούσμα, προσθέτει η Jane Ruth Aceng.
καμπαλα_1.JPG

Συνολικά 44 νεκροί από το ξέσπασμα της νόσου στην Ουγκάντα

Συνολικά από το ξέσπασμα της νόσου τον Σεπτέμβριο στην Ουγκάντα έχουν καταγραφεί πάνω από 90 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα, από τα οποία τουλάχιστον 44 κατέληξαν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας της χώρας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Στην Ουγκάντα κυκλοφορεί το στέλεχος του ιού του Σουδάν, για το οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο που να έχει αποδειχθεί η επίδρασή του, κάτι που δεν ισχύει για το πιο κοινό στέλεχος του Ζαΐρ που είχε εξαπλωθεί στη διάρκεια των πρόσφατων ξεσπασμάτων του ebola στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Ο ebola εξαπλώνεται μέσω της επαφής με σωματικά υγρά ανθρώπου που έχει προσβληθεί και στα συμπτώματα είναι έντονη αδυναμία, μυικοί πόνοι, πονοκέφαλοι και πονόλαιμος, έμετος και διάρροια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης