Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τις αντιρρήσεις, ο 80άρης Biden επιμένει για το 2024: Να κοιτάζετε πόση ενέργεια έχω και όχι την ηλικία μου

Παρά τις αντιρρήσεις, ο 80άρης Biden επιμένει για το 2024: Να κοιτάζετε πόση ενέργεια έχω και όχι την ηλικία μου
Ήδη ο γηραιότερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία, θα ήταν 86 ετών αν υπηρετούσε μία δεύτερη θητεία.
Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden προσπάθησε να καθησυχάσει τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους που έχουν αμφιβολίες για το αν ο 79χρονος πολιτικός θα έπρεπε να είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024, ενώ είπε επίσης σε συνέντευξή του ότι θα μπορούσε να «πέσει νεκρός αύριο».
Ήδη ο γηραιότερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία, θα ήταν 86 ετών αν υπηρετούσε μία δεύτερη θητεία.
Έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του το 2024, ακόμη και όταν πολλοί Δημοκρατικοί έχουν αμφισβητήσει αν το κόμμα θα πρέπει να υποστηρίξει έναν νεότερο υποψήφιο.

Αντιτίθενται και οι Δημοκρατικοί

Μια δημοσκόπηση των New York Times/Sienna College τον Ιούλιο διαπίστωσε ότι μόνο το 26% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων υποστήριξε την εκ νέου ανάδειξη του Biden για το 2024, με την ηλικία να αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος λόγος για όσους αντιτίθενται.
Τον Σεπτέμβριο 2022, ο Biden αναζήτησε δημόσια την Jackie Walorski, μια βουλευτή της Ιντιάνα που πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα τον προηγούμενο μήνα, φαίνοντας να ξεχάσει ότι είχε ξεχάσει το μοιραίο γεγονός.
«Είμαι καλά στην υγεία μου. Όλα πάνω μου εξακολουθούν να λειτουργούν καλά, έτσι να ξέρετε, αλλά και διανοητικά» είπε ο πρόεδρος, ο οποίος θα κλείσει τα 80 τον επόμενο μήνα, στη συνέντευξη στο MSNBC.
Ο Biden είπε ότι θα πρέπει να κριθεί με βάση το σθένος του και την ενεργητικότητά του και όχι με βάση την ηλικία του, αν και αναγνώρισε ότι το ζήτημα είναι μια «νόμιμη» ανησυχία των ψηφοφόρων.
«Είμαι μεγάλος οπαδός της μοίρας.

Θα μπορούσα να πάθω μια ασθένεια αύριο. Θα μπορούσα, ξέρετε, να πεθάνω αύριο ... όσον αφορά το επίπεδο ενέργειας μου, όσον αφορά το πόσα μπορώ να κάνω, νομίζω οι άνθρωποι πρέπει να κοιτάξουν και να πουν - μπορεί να έχει ακόμα το ίδιο πάθος για αυτό που κάνει;». είπε ο Biden.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης