Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιστροφή του Ebola – 28 νεκροί και συνολικά 75 κρούσματα στην Ουγκάντα

Η επιστροφή του Ebola – 28 νεκροί και συνολικά 75 κρούσματα στην Ουγκάντα
Τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Καμπάλα είναι η πρώτη γνωστή μετάδοση του ιού στην πόλη, λίγες ημέρες αφότου το υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η επιδημία στη χώρα τέθηκε υπό έλεγχο
Σχετικά Άρθρα

Δύο ακόμη άτομα σε μονάδα απομόνωσης του κεντρικού νοσοκομείου της Ουγκάντα βρέθηκαν θετικά στον Ebola, ανεβάζοντας τα συνολικά κρούσματα που καταγράφηκαν στις εγκαταστάσεις σε πέντε, δήλωσε την Κυριακή (23/10/2022) η υπουργός Υγείας.
Τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Καμπάλα είναι η πρώτη γνωστή μετάδοση του ιού στην πόλη, λίγες ημέρες αφότου το υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η επιδημία στη χώρα τέθηκε υπό έλεγχο και αναμένεται να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους.
Η υπουργός Υγείας Jane Ruth Aceng δήλωσε το Σάββατο (22/10) ότι τρεις ασθενείς μεταξύ 60 ατόμων που βρίσκονταν σε απομόνωση στο νοσοκομείο Μουλάγκο της Καμπάλα βρέθηκαν θετικοί στη νόσο μια μέρα νωρίτερα.
Είπε πως τα τρία μολυσμένα άτομα είχαν έρθει σε επαφή με έναν ασθενή από την περιοχή Kassanda στην κεντρική Ουγκάντα, ο οποίος πέθανε στο Mulago, σύμφωνα με το Reuters.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την Κυριακή ανέφερε ότι η επιδημία έχει μολύνει μέχρι στιγμής 75 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 28.
Η κυβέρνηση είπε την περασμένη εβδομάδα δύο άλλα κρούσματα του Ebola που επιβεβαιώθηκαν στην Καμπάλα προέρχονταν από το Μουμπέντε και θεωρούνταν ότι προέρχονται από εκεί και όχι από την πρωτεύουσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης