Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni: Η Κεντροδεξιά με υπέδειξε για πρωθυπουργό, ξεκάθαρες οι θέσεις μας – Έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Meloni: Η Κεντροδεξιά με υπέδειξε για πρωθυπουργό, ξεκάθαρες οι θέσεις μας – Έτοιμοι να κυβερνήσουμε
Πιθανότατα και εντός της ημέρας ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία
Σχετικά Άρθρα

Η Κεντροδεξιά με υπέδειξε για πρωθυπουργό, οι πολιτικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες και είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε ήταν τα πρώτα λόγια της Giorgia Meloni, η οποία ως επικεφαλής μιας 12μελούς αντιπροσωπείας, παρόντων των Matteo Salvini και Silvio Berlusconi, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 21/10 με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Sergio Mattarella στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφερθήκαμε στην ανάγκη να εξασφαλιστεί μια νέα κυβέρνηση για την χώρα όσο πιο σύντομα γίνεται, λόγω και των ουσιαστικών αναγκών, σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.
Όλη η συμμαχία μας παρουσιάσθηκε ενωμένη και δεν είναι τυχαίο.
Εκφρασθήκαμε όλοι ομόφωνα και υποδείξαμε την υποφαινόμενη ως υποψήφια για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Αναμένουμε τις αποφάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο και ευχαριστούμε, και κάνουμε γνωστό ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα» υποστήριξε στις δηλώσεις της η Meloni.

Εντός της ημέρας η νέα κυβέρνηση

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο ορισμός της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, πιθανότατα το απόγευμα μετά το πέρας και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου την Ιταλία εκπροσωπεί ο Mario Draghi.
Ερωτηθείσα γιατί η συνάντηση με τον Πρόεδρο Mattarella διήρκεσε μόλις 7 λεπτά, η Meloni υποστήριξε ότι αυτό έγινε διότι οι πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες.
3222.jpg
Η λίστα είναι έτοιμη

Όσον αφορά τη λίστα με τη σύνθεση της κυβέρνησης, το κυβερνών κόμμα Fratelli d' Italia υποστηρίζει ότι είναι ήδη έτοιμη και ότι αυτό που αναμένεται είναι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες των επικεφαλής των κομμάτων με τον Πρόεδρο Mattarella.
Βάσει των πληροφοριών, η Meloni παρέδωσε στον Ιταλό Πρόεδρο τη λίστα με τα ονόματα των υπουργών.
Ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πάντως πως έως τις 21:00 χθες το βράδυ, οι τρεις επικεφαλής των κομμάτων της κεντροδεξιάς συμμαχίας δεν είχαν οριστικοποιήσει όλες τις υπουργικές θέσεις.
Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, κάτω από το όνομα της Giorgia Meloni, είναι αυτά των αντιπροέδρων Matteo Salvini και Antonio Tajani (προέρχεται από τη Forza Italia του Berlusconi).
Στη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ εμφανίζεται το όνομα του Gianbattista Fazzolari ενώ για το κρίσιμο υπουργείο Εσωτερικών προορίζεται ο Matteo Piantedosi από τη Lega.
Στο υπουργείο Άμυνας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Guido Crosetto ενώ το υπουργείο Εξωτερικών εκτιμάται πως θα πάει στον Antonio Tajani.
Όσον αφορά το υπουργείο Οικονομίας εκτιμάται πως θα το αναλάβει ο Giancarlo Giorgetti
, αν και για το όνομα του έχουν διατυπωθεί ενστάσεις από τη Lega, ενώ ο Matteo Salvini φέρεται πως πέρα από τη θέση του αντιπροέδρου, θα αναλάβει και το υπουργείο Μεταφορών.
Αντιπαράθεση υπάρχει  για το υπουργείο Δικαιοσύνης με την μεν Meloni να προτείνει τον Carlo Nodio, πρώην εισαγγελέα της Βενετίας και έγκριτο νομικό, το δε Berlusconi να ζητά να οριστεί η Maria Elisabetta Casellati.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης