Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου - Στο 4,15%

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου - Στο 4,15%
Ορισμένες εταιρείες και αναλυτές αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα επόμενα τρίμηνα
Νέα αύξηση των αποδόσεων καταγράφεται σήμερα στα αμερικανικά ομόλογα, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ.
Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς έφτασε στο 4,15%, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, το οποίο είναι πιο ευαίσθητο στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής, έφτασε στο 4,55%.
Οι ανησυχίες για μια ύφεση γίνονται όλο και πιο έντονες μεταξύ των επενδυτών, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να ακολουθεί μια "επιθετική" πορεία για τις αυξήσεις επιτοκίων.

Οι ανησυχίες για την κερδοφορία

Οι ανησυχίες των επενδυτών πλέον δεν περιορίζονται στα υφεσιακά σημάδια της οικονομίας, αλλά επεκτείνονται και στον επιχειρημαιτκό τομέα, καθώς ορισμένες εταιρείες και αναλυτές αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα επόμενα τρίμηνα.
Μια τέταρτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αναμένεται πλέον ευρέως από την κεντρική τράπεζα στη συνεδρίασή της στις αρχές Νοεμβρίου και οι αξιωματούχοι της Fed έχουν υποδείξει ότι η τάση αυτή θα μπορούσε να συνεχιστεί.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari προειδοποίησε την Τετάρτη ότι δεν αισθάνεται ακόμη άνετα με την πορεία του πληθωρισμού.
"Ψάχνω για κάποιες ενδείξεις ότι αυτές έχουν στην πραγματικότητα σταματήσει να ανεβαίνουν.
Δεν έχω τις δει ακόμη", δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ερωτήσεων και απαντήσεων που μεταδόθηκε στον ιστότοπο της Minneapolis Fed.
Στο μέτωπο των στοιχείων, οι ενάρξεις κατοικιών και οι νέες οικοδομικές άδειες για τον Σεπτέμβριο ήταν και οι δύο ασθενέστερες από τις αναμενόμενες, ενισχύοντας την ιδέα ότι η αγορά κατοικίας βρίσκεται σε ύφεση.
Το Beige Book της Fed έδειξε επίσης μια οικονομία που αναπτύσσεται μέτρια, με την αγορά εργασίας να αποδυναμώνεται σε ορισμένους θύλακες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης