Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Όχι στη συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για το φυσικό αέριο

State Department: Όχι στη συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για το φυσικό αέριο
Παροτρύνουμε τους συμμάχους μας να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία αναφέρει το State Department
Σχετικά Άρθρα

Την κατηγορηματική του αντίθεση στα σχέδια Ρωσίας – Τουρκίας να δημιουργηθεί ένας μεγάλος κόμβος φυσικού αερίου στο τουρκικό έδαφος, πιθανότατα στην Θράκη, από όπου θα διέρχεται ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη εξέφρασε το State Department.
Σε δηλώσεις του ο Vedant Patel, αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department, υποστήριξε ότι «ως ΗΠΑ παροτρύνουμε τους συμμάχους μας να λάβουν μέτρα για να διαφοροποιήσουν τις πηγές ενέργειας τους και να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία. Ειδικότερα στην περίπτωση της Τουρκίας, συνεργαζόμαστε στενά μαζί της για να βοηθήσουμε τις δικές της προσπάθειες για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ενεργειακής ασφάλειας».

Κυρώσεις

«Εργαστήκαμε στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να επιβάλουμε ένα σοβαρό και άνευ προηγουμένου κόστος στη Ρωσία, μεταξύ άλλων μέσω κυρώσεων, ελέγχων στις εξαγωγές και περιορισμών βίζας.
Εξηγήσαμε στην Τουρκία και σε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας ότι κανείς δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα ασφαλές καταφύγιο για παράνομες ρωσικές περιουσίες ή συναλλαγές, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» υποστήριξε ο Vedant Patel

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης