Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Κατώτερα των προσδοκιών τα έσοδα το γ’ τρίμηνο του 2022, στα 21,45 δισ. δολ. - Κέρδη 3,3 δισ. δολ.

tags :
Tesla: Κατώτερα των προσδοκιών τα έσοδα το γ’ τρίμηνο του 2022, στα 21,45 δισ. δολ. - Κέρδη 3,3 δισ. δολ.
H Τesla ξεπέρασε τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τα κέρδη, που άγγιξαν τα 3,3 δισ. δολ.

Η αναταραχή που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία δεν άφησε ανεπηρέαστη την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, όμως τα κέρδη ήταν υψηλότερα του αναμενομένου.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα το γ' τρίμηνο του 2022 άγγιξαν τα 21,45 δισ. δολ. έναντι εκτίμησης για έσοδα 21,96 δισ. δολ.
Από την άλλη, ξεπέρασε τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τα κέρδη, που άγγιξαν τα 3,3 δισ. δολ. (ή κέρδη 1,05 δολ. ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης 99 σεντ), με τα μεικτά περιθώρια κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας να παραμένουν σταθερά στο 27,9%, ακριβώς εκεί που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2022. 
Τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία ανήλθαν στα 18,69 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 55% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Η Tesla επανέλαβε το ίδιο guidance, λέγοντας: «Σε έναν πολυετή ορίζοντα, αναμένουμε να επιτύχουμε ετήσια αύξηση 50% στις παραδόσεις οχημάτων».
Η εταιρεία ανέφερε ότι οι παραδόσεις της για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου έφτασαν τις 343.000 και η παραγωγή οχημάτων άγγιξε τις 365.000.
Μετασυνεδριακά, οι μετοχές έφτασαν να υποχωρούν περισσότερο από 17%...
Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Tesla αντιμετώπισε ραγδαία αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων και στην Ενέργεια, προβλήματα με την αποστολή αυτοκινήτων σε πελάτες και αποχωρήσεις στελεχών, συμπεριλαμβανομένης της φυγής του ηγέτη της AI Andrej Karpathy τον Ιούλιο.
Ωστόσο, σημείωσε ρεκόρ στην Κίνα, παρότι ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή τον Ιούλιο για να πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις στο εκεί εργοστάσιο.
Σύμφωνα με την Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας, η Tesla παρέδωσε 83.135 ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη τον Σεπτέμβριο, τα περισσότερα μέσα σε έναν μήνα από τότε που άνοιξε το εργοστάσιο στα τέλη του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης