Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δαπάνες για φυσικό αέριο της ΕΕ τετραπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2022

Οι δαπάνες για φυσικό αέριο της ΕΕ τετραπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2022
Οι αρχές της ΕΕ έχουν επανειλημμένα αναγνωρίσει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει έναν δύσκολο χειμώνα.
Σχετικά Άρθρα
Η ΕΕ δαπάνησε σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα για εισαγωγές φυσικού αερίου το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, περίπου 75 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
"Η ΕΕ δαπάνησε περίπου 75 δισ. ευρώ για εισαγωγές φυσικού αερίου το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με 20 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Από αυτά, τα 23 δισ. ευρώ διατέθηκαν σε εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου", αναφέρει το έγγραφο.
Η ΕΚ σημείωσε ότι η αύξηση οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες τιμές.

Η κατανάλωση φυσικού αερίου στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκε κατά 16%, ή 13,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 71 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, προστίθεται στην έκθεση.

Η ενεργειακή κρίση στις δυτικές χώρες προκαλείται από τη μείωση του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη, καθώς και από τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ενεργειακό τομέα.
Οι αρχές της ΕΕ έχουν επανειλημμένα αναγνωρίσει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει έναν δύσκολο χειμώνα.
Ταυτόχρονα, δεν σχεδιάζουν να άρουν τις κυρώσεις, εξηγώντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε βάρος της ανεξαρτησίας της Ευρώπης από τη Ρωσία και τους ενεργειακούς πόρους της.
Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Alfrent Kammer σημείωσε προηγουμένως ότι μια υποθετική πλήρης παύση των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ένας κρύος χειμώνας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση του ΑΕΠ έως και 3% σε ορισμένες κεντρικές και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον Kammer, οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί απότομα και είναι απίθανο να επιστρέψουν σύντομα στο επίπεδο που ήταν πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης