Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Διαδηλώσεις στη Ρώμη με σύνθημα: ΝΑΤΟ και ΕΕ αφήστε μας ήσυχους

Ιταλία -  Διαδηλώσεις στη Ρώμη με σύνθημα: ΝΑΤΟ και ΕΕ αφήστε μας ήσυχους

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, περίπου το 60% των Ιταλών δεν συμφωνεί με την πολιτική της Ρώμης απέναντι στο Κίεβο και τη Μόσχα

Σχετικά Άρθρα

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στην Ιταλία κατά της πολιτικής της κυβέρνησης έναντι της Ουκρανίας και των αντιρωσικών κυρώσεων, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti.
Η μεγαλύτερη δράση διοργάνωσε ο πολιτικός σύλλογος «Sovereign and People's Italy» (SNI) στην περίφημη Piazza Santi Apostoli στο κέντρο της Ρώμης.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα «Όχι πόλεμος, όχι κυρώσεις, αλλά ειρήνη και εργασία».
Οι συμμετέχοντες επέκριναν δριμεία την πολιτική σχετικά με την προμήθεια όπλων στο Κίεβο και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας.
Σε ένα από τα πανό, οι διαδηλωτές έγραψαν: «ΝΑΤΟ και ΕΕ, αφήστε μας ήσυχους».
Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης από τις αρχές να λύσουν τα οξέα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της χώρας που προκαλούνται από την απότομη αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων.

Διαφωνία
 
νας από τους ηγέτες της ένωσης, πρώην αναπληρωτής εισαγγελέας του Παλέρμο Αντόνιο Ινγκρόγια, δήλωσε στο RIA Novosti ότι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, περίπου το 60 τοις εκατό των Ιταλών δεν συμφωνεί με την πολιτική της Ρώμης απέναντι στο Κίεβο και τη Μόσχα .
ήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ ακριβώς για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των Ιταλών. Επειδή είναι προς το συμφέρον του ιταλικού λαού να ξεκινήσουν πραγματικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Όχι πόλεμος, όχι κυρώσεις κατά της Ρωσίας!

Ήρθε η ώρα να πούμε "αρκετά" με αυτό πολιτική», τόνισε.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στη βόρεια ιταλική πόλη Βερόνα υπό το σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ », με πρωτοβουλία αρκετών δημόσιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του συνδέσμου Βένετο-Ρωσίας.
Όπως είπε στο RIA Novosti ο πρόεδρός του, Palmarino Zoccatelli, κατά τη διάρκεια της δράσης, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση για την άμεση άρση των κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας.
εν θέλουμε να είμαστε συνεργοί στον πόλεμο που θέλει να κάνει το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
Είμαστε ενάντια σε μια τέτοια πολιτική γραμμή και ως εκ τούτου θα απαιτήσουμε την αποχώρηση της Ιταλίας από το ΝΑΤΟ και τη διακοπή των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία .
Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να συγκεντρώσει υπογραφές για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας», είπε ο Zoccatelli.

Οπλα και χρήμα

Επίσης, συγκέντρωση κατά της προμήθειας όπλων στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε στη ρωμαϊκή πλατεία του San Giovanni.
Διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Θυμάτων Τρομοκρατίας.
Όπως τόνισε ο πρόεδρός της, Μάρκο Φαλγουέλα, η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία «οδηγεί μόνο στον πλουτισμό λίγων και στο θάνατο πολλών άλλων».
«Τα όπλα και τα χρήματα είναι η αιτία του πόνου, της ταλαιπωρίας, της πείνας.
Τα όπλα και τα χρήματα μαζί δεν θα φέρουν καλό σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας» είπε, προσθέτοντας ότι οι αρχές πρέπει να αντιμετωπίσουν επείγοντα προβλήματα στη χώρα τους.
Αυτή τη θέση συμμερίζονται πολλοί στην Ιταλία.
Έτσι, το «Κίνημα των 5 Αστέρων», το οποίο έχει γίνει μία από τις κορυφαίες δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο νέο εθνικό κοινοβούλιο, αντιτίθεται εδώ και καιρό στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Ο ηγέτης της, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας G. Conte , έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η αποστολή ολοένα και περισσότερων βαρέων όπλων στο Κίεβο μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Νόμιμος στόχος

Ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov έχει επισημάνει σχετικά ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για το Κίεβο θα γίνει νόμιμος στόχος για τις συμμαχικές δυνάμεις.
Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο επισημαίνει η παροχή όπλων από τη Δύση του Κιέβου δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης