Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενωτική εμφανίστηκε η Meloni (Ιταλία): Δέσμευση μας είναι να ενώσουμε το έθνος

Ενωτική εμφανίστηκε η Meloni (Ιταλία): Δέσμευση μας είναι να ενώσουμε το έθνος

Η Meloni κατήγγειλε απειλή κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου της γερουσίας, Ignazio La Russa

Σχετικά Άρθρα
Ενωτική εμφανίστηκε η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni.
"Δέσμευσή μας είναι να ενώσουμε το έθνος, όχι να το διχάσουμε, όπως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν", έγραψε μέσω Facebook η Meloni, ενώ πρόσθεσε ότι "ελπίζει η αίσθηση ευθύνης της πολιτικής να υπερισχύσει του ιδεολογικού μίσους, διότι οι Ιταλοί και η Ιταλία πρέπει να ξαναρχίσουν να τρέχουν, μαζί".
Τέλος, η Meloni κατήγγειλε ότι έξω από τοπική οργάνωση του κόμματός της, κάποιοι ζωγράφισαν το αστέρι με πέντε άκρες των Ερυθρών Ταξιαρχιών, με σύνθημα κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου της γερουσίας, Ignazio La Russa.
"Είναι μια σαφής αναφορά σε δραματικά χρόνια, που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε", έγραψε η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας.
Ο δε γραμματέας της Lega, Matteo Salvini, προέβλεψε ότι μετά την "θύελλα" των δύο τελευταίων ημερών, οι σχέσεις της Meloni με τον Silvio Berlusconi πρόκειται σύντομα να αποκατασταθούν.

Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, είναι πιθανό να αρίσει τις διαβουλεύσεις του με τα κόμματα στις 20 Οκτωβρίου και να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Meloni το βράδυ τις 21ης Οκτωβρίου ή την επόμενη ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης