Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reznikov (Ουκρανία): Είμαστε de facto μέλος του ΝΑΤΟ – Είμαι ευγνώμων στον Stoltenberg

Reznikov (Ουκρανία): Είμαστε de facto μέλος του ΝΑΤΟ – Είμαι ευγνώμων στον Stoltenberg
Πάντως τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας δεν έχουν απαντήσει ακόμα στο αίτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ουκρανία έχει καταστεί de facto μέλος του ΝΑΤΟ διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Alexey Reznikov, αναφερόμενος στη μακρά συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ σε όλους αυτούς τους μήνες του πολέμου με τη Ρωσία.
«Είμαι ευγνώμων στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg για την υποστήριξη του στην Ουκρανία.
Έχουμε καλύψει μαζί ένα μακρύ δρόμο και έχουμε ενωθεί de facto με τη Συμμαχία» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Reznikov.
Πάντως, το αίτημα που διατύπωσε η Ουκρανία για μια fast truck ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας, ενώ και ο ίδιος ο Stoltenberg απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα για το εάν η Συμμαχία είναι έτοιμη να υποδεχθεί την ουκρανία.
Σημειώνεται πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Thierry Breton είχε αναφέρει πως το Κίεβο δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τουλάχιστον για όσο συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Stoltenberg: Ηχηρό μήνυμα από ΟΗΕ

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg αναφέρθηκε στην χθεσινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που καταδίκασε τις προσαρτήσεις τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών από τη Ρωσία.
Ο Stoltenberg έκανε λόγο για «ισχυρό μήνυμα» από τον ΟΗΕ και για «ξεκάθαρη καταδίκη των παράνομων προσαρτήσεων ουκρανικών εδαφών» από την Ρωσία.
«Καλωσορίζουμε το πολύ ισχυρό μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα εχθές.
Η ψήφος των Ηνωμένων Εθνών ήταν ξεκάθαρη καταδίκη των παράνομων προσαρτήσεων ουκρανικών εδαφών και ξεκάθαρη έκκληση στον Vladimir Putin να αντιστρέψει αυτές τις αποφάσεις και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης