Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Ο κόσμος γίνεται πολυπολικός, βασικός ο ρόλος της Ασίας – Δυναμώνουν εδώ τα κέντρα εξουσίας

Putin: Ο κόσμος γίνεται πολυπολικός, βασικός ο ρόλος της Ασίας – Δυναμώνουν εδώ τα κέντρα εξουσίας
Πραγματική η απειλή της πείνας και της αστάθειας των παγκόσμιων τιμών ενέργειας είπε ο Putin
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο κόσμος γίνεται πολυπολικός και πως η Ασία διαδραματίζει βασικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά την τοποθέτηση του στη Διάσκεψη για την Αλληλεπίδραση και των Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA) που πραγματοποιείται στο Καζακστάν.
«Ο κόσμος γίνεται πραγματικά πολυπολικός.
Και η Ασία παίζει πολύ αξιοσημείωτο, αν όχι βασικό ρόλο σε αυτό, μια και εδώ τα νέα κέντρα εξουσίας δυναμώνουν» υποστήριξε ο Putin, αναφέροντας πως τα ασιατικά κράτη είναι η ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, αναφέροντας ως παραδείγματα προς αυτήν την κατεύθυνση τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης, το Σύνδεσμο Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας, την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.
Όπως είπε ο Putin, σε όλες αυτές τις διαδικασίες η Ρωσία συμμετέχει ενεργά.

Ναι στην ανάπτυξη και ευημερία της Ασίας

«Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και της ευημερίας της Ασίας, της δημιουργίας για το σκοπό αυτό ενός ευρέως ανοιχτού χώρου για αμοιβαία επωφελή εμπορική και επενδυτική συνεργασία, για τη διεύρυνση και εμβάθυνση των δεσμών συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος υπενθύμισε πως η Ρωσία ήταν από τους πρωτεργάτες για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου της CICA, μέσω του οποίου, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια «έχουν πραγματοποιηθεί πολλά επιτυχημένα συνέδρια και σεμινάρια για όλο το φάσμα των οικονομικών θεμάτων».
«Και, φυσικά, μαζί με άλλα ασιατικά κράτη, κάνουμε τα πάντα για να διαμορφώσουμε ένα σύστημα ίσης, αδιαίρετης ασφάλειας βασισμένο στις παγκόσμιες, αναγνωρισμένες αρχές του διεθνούς δικαίου, τον Χάρτη του ΟΗΕ» επισήμανε ο Putin.

Πραγματική η απειλή πείνας και ενεργειακής αστάθειας

Επιπλέον, ο Putin επισήμανε πως είναι υπαρκτή η απειλή της πείνας και μιας παγκόσμιας αστάθειας όσον αφορά τις τιμές στην ενέργεια και στα τρόφιμα.
«Η Διάσκεψή μας και άλλες περιφερειακές ενώσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά οξεία προβλήματα.
Εννοώ, μεταξύ άλλων, την αυξημένη αστάθεια των παγκόσμιων τιμών για ενεργειακούς πόρους, τρόφιμα, λιπάσματα, πρώτες ύλες και άλλα σημαντικά αγαθά.
Αυτό οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Επιπλέον, υπάρχει πραγματική απειλή πείνας και μεγάλης κλίμακας κοινωνικές αναταραχές, ειδικά στις φτωχότερες χώρες» υποστήριξε ο Putin.
Σημειώνεται πως στο περιθώριο της συνόδου ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο,Rejep Tayip Erdogan, με τον εμίρη του Κατάρ, Tamim Bin Hamad al Thani και με άλλους ηγέτες ασιατικών κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης