Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεκάδες ρωσικές πόλεις ακυρώνουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για να ενισχύσουν οικονομικά τους στρατιώτες

Δεκάδες ρωσικές πόλεις ακυρώνουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για να ενισχύσουν οικονομικά τους στρατιώτες
Η Μόσχα, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει καμία αλλαγή στους παραδοσιακά, πλούσιους, εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.
Σχετικά Άρθρα
Δεκάδες ρωσικές πόλεις ακύρωσαν ή μείωσαν τους προγραμματισμένους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς καθώς ο πόλεμος επιβαρύνει τους τοπικούς προϋπολογισμούς και αυξάνονται οι εκκλήσεις για διοχέτευση χρημάτων σε κινητοποιημένους Ρώσους στρατιώτες.
«Μετά τις 24 Φεβρουαρίου, οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν ότι [ο πόλεμος] δεν θα τους επηρέαζε προσωπικά.
Αλλά τώρα θα χτυπήσει σε κάθε πόρτα», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης της Αγίας Πετρούπολης Boris Visnefski.
«Δεν είναι ώρα για γιορτές», είπε στους The Moscow Times.
Η ανακοίνωση του Προέδρου Putin για επιστράτευση έφερε την πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία στο σπίτι πολλών Ρώσων για πρώτη φορά.
Και η μείωση των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά - μια σημαντική ρωσική γιορτή - θα είναι μια έντονη υπενθύμιση των συνεχιζόμενων μαχών και των απωλειών που έχει υποστεί η Ρωσία στα χέρια του ουκρανικού στρατού.
Η νότια περιφέρεια του Rostof έγινε η τελευταία περιφέρεια που ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει πιο μετριοπαθείς εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, με τον Κυβερνήτη να γράφει στο Telegram ότι πόλεις της περιοχής θα αρκεστούν σε παλιές διακοσμήσεις.
Το Rostof προστίθεται σε μια λίστα με δεκάδες ρωσικές πόλεις και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Kurgan, του Belgorod στα ουκρανικά σύνορα, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, της Αγίας Πετρούπολης και της πόλης Tobolsk της Σιβηρίας , οι οποίες ακύρωσαν εκδηλώσεις όπως συναυλίες, επιδείξεις πυροτεχνημάτων και παγοδρόμια .
Η πρωτεύουσα, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει καμία αλλαγή στους παραδοσιακά πλούσιους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές

«Οι αρχές διαθέτουν τεράστια χρηματικά ποσά για να διακοσμήσουν την πόλη κατά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς», έγραψε τον περασμένο μήνα η Natalya Seroukhova, κάτοικος του Voronezh, σε μια διαδικτυακή αίτηση με περισσότερες από 700.000 υπογραφές ζητώντας την ακύρωση των εορτασμών στη γενέτειρά της.
Η Olga Lobanova, κάτοικος του Nizhny Tagil, μιας βιομηχανικής πόλης κοντά στα Ουράλια βουνά, προέτρεψε τις τοπικές αρχές την περασμένη εβδομάδα να κάνουν ένα παρόμοιο βήμα.
«Τα χρήματα που ελευθερώθηκαν θα πρέπει να μεταφερθούν για την αγορά πρόσθετου εξοπλισμού για τους στρατιώτες του στρατού μας, τους κινητοποιημένους άνδρες και όλους τους τύπους εθελοντών μαχητών», έγραψε σε ανάρτηση στο VKontakte. «Ας στηρίξουμε τα παιδιά μας!»
Η υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Όλγα Λιουμπίμοβα δήλωσε ότι συνομιλούσε με τους περιφερειακούς κυβερνήτες για μια «αλλαγή τόνου» όταν πρόκειται για δημόσιες εκδηλώσεις, μετέδωσε το Interfax.
Στο Νίζνι Νόβγκοροντ , αξιωματούχοι υποσχέθηκαν ότι τα χρήματα θα διατεθούν για την υποστήριξη των οικογενειών όσων επιστρατεύτηκαν, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών για νηπιαγωγεία, σχολικά γεύματα και επιπλέον μαθήματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης