Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nebenzya (Ρωσία): Θα πετύχουμε όλους τους στόχους στην Ουκρανία – Προειδοποιήσαμε το Κίεβο να μην προχωρήσει σε σαμποτάζ

Nebenzya (Ρωσία): Θα πετύχουμε όλους τους στόχους στην Ουκρανία – Προειδοποιήσαμε το Κίεβο να μην προχωρήσει σε σαμποτάζ
Ένα ακόμα βήμα για τη διάσπαση του ΟΗΕ η ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση για τα δημοψηφίσματα των προσαρτηθέντων επαρχιών είπε ο Nebenzya
Σχετικά Άρθρα

Την θέση ότι θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία διατύπωσε ο Vasily Nebenzya, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες από τις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, αναφέροντας πάντως πως η ρωσική πλευρά είχε προειδοποιήσει εδώ και εβδομάδες το Κίεβο να απέχει από πράξεις δολιοφθοράς.
«Αυτό που ξέρω είναι ότι τα χτυπήματα έγιναν.
Γνωρίζω επίσης ότι η ρωσική πλευρά είχε προειδοποιήσει τους Ουκρανούς εδώ και ημέρες ή και εβδομάδες να απέχουν από ενέργειες σαμποτάζ» ανέφερε ο Nebenzya, επισημαίνοντας ότι παρόλο αυτά οι Ουκρανοί προχώρησαν στην επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία όπως είπε, είναι εξαιρετικά σημαντική υποδομή για τη Ρωσία.

Για δημοψηφίσματα

Όσον αφορά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να κηρυχθούν παράνομα και άκυρα τα δημοψηφίσματα προσάρτησης των επαρχιών του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia, ο Nebenzya είπε ότι το ψήφισμα που προτείνουν ΗΠΑ και Αλβανία είναι ένα ακόμα βήμα για τη διάσπαση του ΟΗΕ.
«Μια φτηνή και άνευ προηγουμένου πρόκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας [ΟΗΕ] χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την επανέναρξη της ειδικής συνόδου.
Μας ζητήθηκε να υποστηρίξουμε ένα έγγραφο στο οποίο θα καταδικάζαμε τους εαυτούς μας.
Τι σχέση έχει η υποστήριξη της ειρήνης και της ασφάλειας ή η αναζήτηση λύσης στη σύγκρουση με αυτό το ψήφισμα;.
Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τη διαίρεση και την κλιμάκωση, το οποίο, είμαστε σίγουροι, πως δεν είναι κάτι που χρειάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών, οι εκπρόσωποι των οποίων βρίσκονται σήμερα σε αυτή την αίθουσα» είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί την απόφαση των κατοίκων των επαρχιών αυτών που προσαρτήθηκαν πρόσφατα στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης