Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Νέα μέτρα στήριξης καθώς λήγει η έκτακτη παρέμβαση στα ομόλογα

Bank of England: Νέα μέτρα στήριξης καθώς λήγει η έκτακτη παρέμβαση στα ομόλογα
Τη λήψη νέων μέτρων στήριξης ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας
Σχετικά Άρθρα
Τη λήψη νέων μέτρων στήριξης ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας, σε συνέχεια της έκτακτης προσωρινής παρέμβασης στις αγορές ομολόγων, μετά το κραχ στη στερλίνα.
Ειδικότερα, η Bank of England θα αυξήσει το μέγεθος των καθημερινών αγορών τίτλων και θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα για να υποστηρίξει ένα ομαλό τέλος στα σχέδια έκτακτης αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, με στόχο την αποτροπή μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας αναγκάστηκε να παρέμβει στην αγορά ομολόγων, αφού ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση προϋπολογισμός για τη μείωση της φορολογίας που χρηματοδοτείται από το χρέος πυροδότησε ένα σπιράλ πωλήσεων που έθεσε σε κίνδυνο τον συνταξιοδοτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνει το Marketwatch. 
Όπως ανακοίνωσε προηγουμένως η τράπεζα, η έκτακτη παρέμβασή της θα λήξει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Τρία νέα μέτρα

Στο πρώτο από τα τρία μέτρα, η BoE δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αυξήσει το μέγεθος των καθημερινών δημοπρασιών της για να διασφαλίσει ότι υπάρχει επαρκής ικανότητα για αγορές ομολόγων, ενόψει της λήξης των έκτακτων αγορών την Παρασκευή.
Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει οκτώ ημερήσιες δημοπρασίες, για την αγορά έως και 40 δισ. στερλίνες (44 δισεκατομμύρια δολάρια) και έχει αγοράσει ομόλογα αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων στερλινών (5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων).
"Η Τράπεζα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα για να αυξήσει το μέγιστο μέγεθος των υπόλοιπων πέντε δημοπρασιών πάνω από το σημερινό επίπεδο των έως 5 δισ. λιρών σε κάθε δημοπρασία.
Το μέγιστο μέγεθος της δημοπρασίας θα επιβεβαιώνεται κάθε πρωί στις 9 π.μ. και θα οριστεί σε έως και 10 δισ. στερλίνες στη σημερινή πράξη.
Ο υφιστάμενος μηχανισμός τιμολόγησης των αποθεματικών της Τράπεζας θα παραμείνει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Επίσης, η BoE σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία έναν προσωρινό διευρυμένο μηχανισμό επαναγοράς εξασφαλίσεων (Temporary Expanded Collateral Repo Facility - TECRF), ο οποίος θα προσφέρει στις τράπεζες τη δυνατότητα να χαλαρώσουν τις πιέσεις ρευστότητας για τις επενδύσεις με βάση το παθητικό των πελατών (LDI) μέσω πράξεων ασφάλισης ρευστότητας, οι οποίες θα διαρκέσουν πέραν του τέλους αυτής της εβδομάδας.
Τέλος, η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε έτοιμη να στηρίξει τις πιέσεις ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα αμοιβαία κεφάλαια άμεσων ξένων επενδύσεων μέσω τακτικών πράξεων μακροπρόθεσμων repos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης