Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ανακατάληψη 1.170 τ.χλμ. στα νότια της Kherson - Αργή πρόοδος στο μέτωπο

Ουκρανία: Ανακατάληψη 1.170  τ.χλμ. στα νότια της Kherson - Αργή πρόοδος στο μέτωπο

Οι στρατιωτικές δυνάμεις τις Ουκρανίας κάνουν λόγο για αργή πρόοδο στο μέτωπο της Kherson εν μέω αντεπίθεσης στο νότο

Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει πάνω από 1.170 τετραγωνικά χιλιόμετρα (450 τετραγωνικά μίλια) στη νότια περιοχή της Kherson από τότε που ξεκίνησε την αντεπίθεσή της κατά της Ρωσίας στα τέλη Αυγούστου, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η Ουκρανία πέτυχε επιτυχία με την αστραπιαία επίθεσή της στα βορειοανατολικά, αλλά η προσπάθειά της προς τα νότια για να απωθήσει ένα σημαντικό ρωσικό έρεισμα στη δυτική όχθη του ποταμού Ντνίπρο αποδείχθηκε μια μακροπρόθεσμη και πιο επίπονη υπόθεση.

Αρχή πρόοδος

Η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του νότου, Natalia Humeniuk, δήλωσε ότι η Ουκρανία σημειώνει πρόοδο στο μέτωπο της Kherson, αλλά ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να διασφαλιστούν στρατιωτικά τα πρόσφατα ανακαταληφθέντα εδάφη.
«Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανατατάληψη  του εδάφους, την εκκαθάρισή του και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων σταθεροποίησης, καθώς οι οικισμοί στους οποίους μπαίνουμε περιέχουν πολλές εκπλήξεις που άφησαν οι (Ρώσοι) κατακτητές», δήλωσε  στην ουκρανική εθνική τηλεόραση.
«Από σήμερα, από την αρχή της αντεπίθεσης, πάνω από 1.170 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν απελευθερωθεί  στη Kherson», δήλωσε η Humeniuk.

Γραμμές ανεφοδιασμού

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν συζητήσει εδώ και καιρό την προτεραιότητα της ανακατάληψης της Kherson, μιας επίπεδης, αγροτικής περιοχής που η Μόσχα κατέλαβε σχεδόν στο σύνολό της στις πρώτες ημέρες της εισβολής της.
Οποιεσδήποτε μεγάλες εδαφικές απώλειες στη Kherson θα απειλούσαν τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ρωσίας στη στρατηγικής σημασίας χερσόνησο της Κριμαίας νοτιότερα, την επιστροφή της οποίας το Κίεβο επιθυμούσε από την κατοχή του από τη Ρωσία το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης