Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Έρευνα για απάτη εις βάρος του παραιτηθέντα κεντρικού τραπεζίτη

Ουκρανία: Έρευνα για απάτη εις βάρος του παραιτηθέντα κεντρικού τραπεζίτη
Έρευνα για απάτη εις βάρος του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Ουκρανίας

Οι ουκρανικές αρχές κατά της διαφθοράς ελέγχουν τον πρόσφατα παραιτηθέντα διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Kyrylo Shevchenko, για ενδεχόμενη ανάμειξη του σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων, λίγες μέρες αφότου ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση για λόγους υγείας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αρχές του Κιέβου αναφέρουν πως ερευνούν υπόθεση με στέλεχος της κεντρικής τράπεζας που ενεπλάκη σε μια φερόμενη απάτη με υπεξαίρεση χρημάτων από την κρατική Ukrgazbank μέσω παράνομης μεταφοράς κεφαλαίων, από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Νοέμβριο του 2020. Την εν λόγω περίοδο, ήταν στέλεχος της κεντρικής τράπεζας,
Ούτε ο ίδιος ούτε η κεντρική τράπεζα απάντησαν σε αίτημα για επίσημο σχολιασμό.
Υπενθυμίζεται πως ο Kyrylo Shevchenko παραιτήθηκε από την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας την Τρίτη 4/10, λέγοντας πως οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για λόγους υγείας.
Ο Shevchenko ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας τον Ιούλιο του 2020, υποσχόμενος πως θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της και τη συνεργασία με το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85