Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τη συμφωνία Musk με Twitter αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες

Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τη συμφωνία Musk με Twitter αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες
Οι επενδυτές έχουν χάσει την όρεξή τους για πιο ριψοκίνδυνα χρέη.
Σχετικά Άρθρα
Η στροφή του Elon Musk για την αγορά του Twitter δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή για τις τράπεζες που χρηματοδοτούν μεγάλο μέρος της συμφωνίας των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σημαντικές απώλειες.
Όπως σε κάθε μεγάλη εξαγορά, οι τράπεζες θα κοιτούσαν να πουλήσουν το χρέος για να το βγάλουν από τα βιβλία τους.
Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν χάσει την όρεξή τους για πιο ριψοκίνδυνα χρέη, όπως δάνεια με μόχλευση, τρομοκρατημένα από τις γρήγορες αυξήσεις των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο, τους φόβους για ύφεση και την αστάθεια της αγοράς λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ενώ ο Μασκ θα προσφέρει 44 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας το μερίδιό του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla και στηριζόμενη σε μετοχική χρηματοδότηση από μεγάλους επενδυτές, οι μεγάλες τράπεζες έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Περιλαμβάνουν τη Morgan Stanley, την Bank of America και την Barclays.
Η Mitsubishi UFJ Financial Group, η BNP Paribas, η Mizuho Financial Group και η Societe Generale αποτελούν επίσης μέρος του συνδικάτου.
Σημειώνοντας άλλες πρόσφατες απώλειες υψηλού προφίλ για τις τράπεζες στη χρηματοδότηση με μόχλευση, περισσότεροι από 10 τραπεζίτες και αναλυτές του κλάδου είπαν στο Reuters ότι οι προοπτικές ήταν κακές για τις τράπεζες που προσπαθούν να πουλήσουν το χρέος.
Το πακέτο χρέους του Twitter αποτελείται από 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια με μόχλευση, 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εγγυημένα ομόλογα και άλλα 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη εξασφαλισμένα ομόλογα.
«Από την οπτική γωνία των τραπεζών, αυτό είναι λιγότερο από το ιδανικό», δήλωσε ο αναλυτής της Wedbush Securities, Dan Ives.
«Οι τράπεζες έχουν την πλάτη στον τοίχο - δεν έχουν άλλη επιλογή από το να χρηματοδοτήσουν τη συμφωνία».
Πηγές χρηματοδότησης με μόχλευση ανέφεραν επίσης στο Reuters ότι οι πιθανές απώλειες για τις τράπεζες της Wall Street που εμπλέκονται στο χρέος του Twitter σε μια τέτοια αγορά θα μπορούσαν να ανέλθουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης