Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Elon Musk επιμένει: Πλειοψηφία οι Ρώσοι στα ανατολικά της Ουκρανίας - Προτιμούν τη Ρωσία

O Elon Musk επιμένει: Πλειοψηφία οι Ρώσοι στα ανατολικά της Ουκρανίας - Προτιμούν τη Ρωσία
Σε κάθε εμπόλεμη ζώνη θα πρέπει να στηρίζουμε την επιθυμία των ανθρώπων που ζουν εκεί είπε ο Musk
Σχετικά Άρθρα

Επιμένει ο Elon Musk στις αναφορές του σχετικά με την ουκρανική κρίση, υποστηρίζοντας αυτήν την φορά πως οι Ρώσοι είναι η πλειοψηφία σε μια σειρά από ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και ότι προτιμούν τη Ρωσία.
Η νέα αυτή τοποθέτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Tesla έρχεται ως απάντηση σε προηγούμενη τοποθέτηση του Αμερικάνου γερουσιαστή Lindsey Graham, ο οποίος του άσκησε κριτική στην πρόταση που είχε διατυπώσει πριν λίγες ημέρες ο Musk για το πώς θα μπορούσε να επέλθει ειρήνη στην Ουκρανία.
Ο Graham κάλεσε τον Musk πριν προσφέρει λύσεις για την ουκρανική κρίση, να καταλάβει τα γεγονότα που οδήγησαν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η νέα τοποθέτηση Musk

«Υποθέτωντας ότι η βούληση του λαού μετράει, σε οποιαδήποτε εμπόλεμη ζώνη πρέπει να στηρίζουμε τη θέληση των ανθρώπων που ζουν εκεί. Το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας θέλει ξεκάθαρα να είναι μέρος της Ουκρανίας, αλλά σε κάποια ανατολικά σημεία η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Ρώσοι, και αυτοί προτιμούν τη Ρωσία» ανέφερε ο Musk.

Το ειρηνευτικό σχέδιο

Σημειώνεται πως στις 3 Οκτωβρίου ο Αμερικάνος επιχειρηματίας κατέθεσε στο twitter το σχέδιο του για το πώς μπορούσε να επέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως πρέπει να προκριθούν οι εξής ειρηνευτικές λύσεις:

  1. Θα πρέπει να γίνουν ξανά εκλογές στις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία, αλλά να υποχωρήσει η Μόσχα εάν είναι θέλημα του λαού.
  2. Η Κριμαία να ανήκει επισήμως στη Ρωσία, όπως από το 1783, κάνοντας λόγο για λάθος του Khrushchev.
  3. Να διασφαλιστεί παροχή νερού στην Κριμαία.
  4. Η Ουκρανία να παραμείνει ουδέτερη.

Επιπλέον, ο Musk είχε αναφέρει πως είναι απίθανο η Ουκρανία να κερδίσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία.
«Η Ρωσία κάνει μερική κινητοποίηση.
Θα προχωρήσουν σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση εάν η Κριμαία κινδυνεύσει.
Ο θάνατος και από τις δύο πλευρές θα είναι καταστροφικός.
Η Ρωσία έχει τριπλάσιο πληθυσμό από την Ουκρανία, επομένως η νίκη για την Ουκρανία είναι απίθανη σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο.
Εάν ενδιαφέρεστε για τον λαό της Ουκρανίας, αναζητήστε την ειρήνη» ανέφερε ο Musk, ο οποίος μάλιστα είχε θέσει την ειρηνευτική του πρόταση και σε «δημοσκόπηση» στο twitter.

Αντιδράσεις

Το σχέδιο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις πολλών Ουκρανών και όχι μόνο αξιωματούχων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky σχολίασε σαρκαστικά ρωτώντας τους πάνω από έξι εκατομμύρια ακολούθους του εάν o Musk «υποστηρίζει την Ουκρανία» ή «υποστηρίζει τη Ρωσία» παρ΄ ότι ο Musk δεν εκφράστηκε υπέρ της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης